SiolNET. Avtomoto Novice
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hidria je postala najboljši dobavitelj koncerna PSA Peugeot Citroen

0,38

termometer

Francoski avtomobilski koncern PSA Peugeot Citroen je Hidrii oziroma njeni hčerinski družbi Hidrii AET podelila priznanje za najboljšega dobavitelja PSA Best Plant 2017.

Hidria nagrada PSA Foto: Hidria Hidria je nagrado dobila s svojim podjetjem Hidria AET iz Tolmina. Podlaga zanjo je bila pravočasna dobava sistemov za hladen zagon dizelskih motorjev, ki zaradi svoje inovativne tehnologije bistveno zmanjšujejo porabo goriva in izpuste škodljivih emisij iz sodobnih dizelskih vozil.

S Francozi sodelujejo že 17 let

Hidria, ki je s skupino PSA začela sodelovati pred 17 leti, je danes s svojimi sistemi za hladen zagon dizelskih motorjev prisotna v vseh obstoječih dizelskih modelih znamk Citroen, Peugeot in DS, pa tudi v tistih, ki bodo kmalu predstavljeni javnosti. Hidria bo za PSA opremila tudi njihov najnovejši dizelski motor z oznako DV5R, ki bo prvič vgrajen v Peugeot 308.

S francosko multinacionalko se obenem že pogovarjajo za razvoj motorjev tudi po letu 2022. Hidria je s svojimi rešitvami že prisotna tudi v Oplovih dizelskih motorjih, kar po PSA-jevem prevzemu te avtomobilske družbe še dodatno krepi vlogo Hidrie.

Korporacija za razvojne in predrazvojne projekte in rešitve - te bodo v sodobnih vozilih vgrajene šele po letu 2022 - letno na ravni skupine vlaga 10 milijonov evrov lastnih sredstev. V naslednjih petih letih pa bo samo v tolminsko lokacijo investirala 26 milijonov evrov, prihodki Hidrie AET pa se bodo iz zdajšnjih 30 milijonov evrov povečali na 60 milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin