Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
11. 6. 2015,
9.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 11. 6. 2015, 9.15

7 let, 12 mesecev

Slovenska inovacija, ki bo vžigala vsak tretji dizelski avtomobil in nižala porabo goriva

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Inovativni sistem Hidrie hladnega zagona dizelskega motorja z nadzorovanjem tlaka bo čez nekaj let zaganjal vsak tretji novi dizelski avtomobil in porabo znižal za 30 odstotkov.

Slovenski produkt, ki bo z optimizacijo izgorevanja goriva porabo znižal za tretjino

"Kar izvolite, primite ga. Le 40 gramov tehta, a odraža okrog osem let razvojnega dela in enormne stroške vloženega denarja," nam je dejal Gverino Ratoša, vodja tehničnega razvoja produkta, in v roke potisnil dragoceno tehnološko inovacijo čepne svečke s senzoriko tlaka. V njegovih kretnjah in besedah smo čutili ponos in zagnanost, da jim je uspelo v Tolminu razviti tako pomemben del prihodnjega obdobja svetovne avtomobilske industrije, ki naj bi za tretjino zmanjšal porabo goriva in ogljičnih izpustov. Čeprav se strokovni opis zdi zapleten, opravlja za kemični svinčnik velik produkt precej osnovno motorno funkcijo. Za razliko od bencinskih se dizelsko gorivo ne vžiga z iskro svečk, temveč le z žarilno funkcijo in segrevanjem goriva. Ker lahko ta produkt Hidrie meri še tlak med zgorevanjem goriva v realnem času, omogoča krmilnemu sistemu bolj optimizirano vbrizgavanje goriva. Ključni funkciji sistema sta torej stalno merjenje tlaka v valju motorja in žarilna funkcija do tisoč stopinj Celzija.

Samo čip je zahteval dva milijona evrov razvojnih sredstev, keramične konice prihajajo iz Japonske

"Celoten sistem ima okrog 30 osnovnih komponent. Zgolj v čip, ki so ga razvili v Nemčiji in lahko v sekundi opravi 30 tisoč meritev tlaka, smo morali vložiti dva milijona evrov. Nekatere konice so keramične, ta material dobivamo iz Japonske. Konice se na temperaturo tisoč stopinj Celzija segrejejo tudi v manj kot dveh sekundah," je nadaljeval Ratoša, ko je s ponosom predstavljal slovenski produkt, ki naj bi čez nekaj let vžigal vsak tretji novi avtomobil z dizelskim motorjem na svetu.

Z velikoserijsko proizvodnjo bodo pri Hidrii začeli prihodnje leto, izdelke pa bodo v avtomobile vgrajevali od leta 2017 naprej. Hidria je pri tem dobavitelj prve ravni, zato tudi pogodbe podpisuje neposredno z avtomobilskim proizvajalcem.

Proizvajalci zahtevajo višjo kakovost senzorjev tlaka goriva

Bistvo sistema je v zahtevah po nižji porabi goriva in ogljičnih izpustov, ki zahtevajo optimizacijo izgorevanja goriva v motorju. Za doseganje tega cilja je bilo treba uvesti zaprtozančno kontrolo zgorevanja v motorju, kar je bilo mogoče doseči z meritvijo tlaka. Rešitev pri hladnem zagonu dizelskih motorjev sicer ni novost, saj so v današnje avtomobile že vgrajeni podobni sistemi prve generacije. Toda kakovost merjenja tlaka je pri teh še omejena, zato zdaj proizvajalci dizelskih motorjev zahtevajo senzorje višje kakovosti.

Prvi operativec Hidrie: Če bi lahko razkril imena naročnikov, bi to dokazovalo kakovost našega izdelka

"To je druga generacija, ki je neprimerno boljša od produktov v današnjih motorjih standarda Euro 6. Mi smo drugo generacijo sistemov izdelali za leto 2017 in naprej, ko bo na trgu veljala že raven Euro 7. V ta projekt od leta 2008 vlagamo velika sredstva. Zdaj ni več vprašanje, ali bomo ali ne bomo vgrajeni v moderne avtomobile, saj prodajo že imamo zagotovljeno. Pogodbe imamo s pomembnimi evropskimi proizvajalci sklenjene od leta 2017 do 2023, o njihovih imenih pa za zdaj še ne smemo govoriti. Obseg bo predstavljal približno tretjino svetovne potrebe po tovrstnih senzorjih. Če bi lahko v tem trenutku povedal znamke, s katerimi imamo podpisane pogodbe, bi to na najboljši način dokazalo prednosti našega sistema v primerjavi z obstoječimi," je povedal Iztok Seljak, vodja poslovodnega odbora pri Hidrii in njen prvi operativec.

V razvojni ekipi produkta je samo na tolminski lokaciji sodelovalo 23 strokovnjakov, med katerimi je šest doktorjev ali magistrov znanosti. Sodelovali so profili inženirjev strojništva, elektrotehnike, mehatronike in fizike. Produkt so zaščitili s 15 patenti, kar je garancija za preboj na trg. Pri razvoju so sodelovali tudi z univerzo v Ljubljani, institutom Jožefa Stefana in tudi različnimi strokovnjaki z vsega sveta.

Samo Volkswagen bi lahko letno kupil 1,2 milijona inovativnih svečk

Hidria je po zaslugi svečke s senzorjem tlaka že dobila naročila v vrednosti 110 milijonov evrov, po njihovih pričakovanjih pa se bodo naročila še povečala. Čeprav uradno o imenih avtomobilskih znamk, s katerimi so pogodbe podpisali, ne smejo govoriti, je Hidria v bližnji preteklosti že sodelovala z znamkami, kot so Volkswagen, Audi, koncern PSA Peugeot Citroen in drugi.

Kot so v predstavitvi produkta zapisali pri razvojnem centru SiEVA, ki so bili poleg Hidrie partner pri razvoju produkta, je Volkswagen Hidrio že pisno obvestil o nameri nominacije za svečko s senzorjem tlaka z začetkom proizvodnje leta 2017. V tretjem letu naj bi količine že lahko zrasle najmanj na 1,2 milijona kosov oziroma skupno najmanj šest milijonov kosov tega izdelka v prvih petih letih. Zaradi tehnične kompatibilnosti bi ta kupec naročil tudi dodatne svečke brez tipala tlaka.

Inovativni produkt pomemben tudi za mlade kadre

Pri projektu je sodelovalo 23 domačih strokovnjakov in tudi nekaj tujih. Vanj so pri Hidrii vložili 25 milijonov evrov, od tega 10 milijonov evrov v bazni razvoj in rešitve, 15 milijonov evrov pa v prototipno proizvodnjo in industrializacijo.

"S tem izdelkom bomo na tolminski lokaciji podvojili prodajo, ki bo leta 2020 presegla 60 milijonov evrov. Gre za izdelek z visoko dodatno vrednostjo, ki zagotavlja obstoj družbe tudi na lokaciji v Tolminu. Vse linije, ki bodo omogočale to velikoserijsko proizvodnjo, so izdelane v Hidrijinem tehnološkem centru v Kopru. To je tudi velik izziv za mlade kadre. Pogosto se pogovarjamo, kako po študiju privabiti mlade strokovnjake nazaj v naše kraje. Primer tega projekta kaže, da gre za uporabo novih materialov in tehnologij na visoki ravni. To so na primer laserska varjenja in proizvodnja v čistem okolju," pravi Rudi Kragelj, direktor razvoja in prodaje pri družbi Hidria AET.

Ne spreglejte