SiolNET. Avtomoto Novice
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ferrari in Lamborghini odločno proti izdelavi električnega športnika

0,75

termometer

Lamborghini Frankfurt 2017
Foto: Bloomberg

Skupina Volkswagen in skupina FCA hitita z razvojem novih tehnologij, ki bodo omogočile čim hitrejši prihod električnih vozil. Številni električni koncepti napovedujejo prihodnost, a italijanska proizvajalca športnih vozil Ferrari in Lamborghini nočeta zaviti v to smer.

Hibridi da, elektrika ne

Oba proizvajalca kimata razvoju hibridne tehnologije, toda vsaj za zdaj ne načrtujeta razvoja povsem električnega športnega modela. Tega nista potrdila le oba izvršna predsednika, temveč je na avtosalonu v Frankfurtu podobno mnenje izrazil tudi Michael Leiters, vodja oddelka za tehnološki razvoj pri Ferrariju. ''Potrebujemo več časa, več inovacij za enake zmogljivosti. Pomislite na zvok in preostale stvari, ki so pomembne za nas. Prvi korak je hibridizacija,'' je dejal Leiters.

Portofino je najcenejši novi ferrari, a tukaj se bodo Italijani ustavili. Ne bodo izdelali športnega terenca in ne bodo razvijali avtonomnih sistemov. Ferrari bo še naprej namenjen vozniški zabavi! Portofino je najcenejši novi ferrari, a tukaj se bodo Italijani ustavili. Ne bodo izdelali športnega terenca in ne bodo razvijali avtonomnih sistemov. Ferrari bo še naprej namenjen vozniški zabavi! Foto: Ferrari

Novi modeli za dvig prodajnih številk

Enako se je odzval tudi Stefano Domenicali, izvršni predsednik Lamborghinija. Potrdil je, da se bodo usmerili v razvoj hibridne tehnologije ter do popolnosti izkoristili svoje 10- in 12-valjne atmosferske motorje. Lamborghini se trenutno pripravlja na lansiranje svojega prvega športnega terenca, ki bo podvojil prodajne številke ter hkrati podjetju omogočil dostop do nekaterih neosvojenih trgov, kot sta Rusija in Indija.

S pomočjo hibridne tehnologije želijo pri Lamborghiniju iz 10- in 12-valjnih atmosferskih agregatov potegniti največ. S pomočjo hibridne tehnologije želijo pri Lamborghiniju iz 10- in 12-valjnih atmosferskih agregatov potegniti največ.

Ne spijo niti pri Ferrariju, kjer so ravnokar predstavili vstopni in cenovno dostopni model portofino. Z novim modelom želijo še nekoliko dvigniti prodajne številke, hkrati pa zagotoviti stalen prihod finančnih sredstev. Ker so zelo ponosni na svojo tradicijo, ne bodo izdelali športnega terenca in ne bodo začeli razvoja avtonomne tehnologije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin