Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
10.40

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

pretep karting

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 10.40

6 let, 4 mesece

Fellipe Massa in Rubens Barrichello priča pretepu na dirki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Na dogodku 500 Milhas de Kart, kjer sta dirkala nekdanja dirkača Formule 1 Felipe Massa in Rubens Barrichello, sta se brazilska dirkača stepla, manjkalo ni niti davljenje, zato so srboriteža morali ločiti sotekmovalci in varnostniki.

Kratek stik že od prej

Incident se je zgodil med Rodrigom Dantasem, nekdanjim dirkačem serije World Series by Nissan, in Tuko Rocho, dirkačem v seriji A1 Grand Prix. Prvi je vozil v ekipi Fellipeja Masse in je lovil drugouvrščenega Rocho. Po številnih kontaktih je Rocha s steze namerno zrinil Dantasa, oba pa sta končala v varnostnih gumah.

Sledil je pretep, kjer je Dantas na tla spravil šibkejšega Rocha in ga večkrat s pestmi udaril po čeladi, ga nekajkrat močno pritisnil ob tla in ga na koncu začel še daviti. Preden bi se zgodilo najhujše, so pretep prekinili varnostniki in sotekmovalci.

Massa: Vsem se opravičujem za to, kar se je zgodilo danes

Dirka, ki je trajala malce manj kot 12 ur, se je končala brez ekip MDG Matrix and Sambaiba Centerbus Racing, saj so ju po pretepu diskvalificirali. A kratek stik je bil že od prej, prav manjši prepiri pa so vplivali na kasnejši pretep. "Po tem, kar sem videl, bi morali diskvalificirati celotno ekipo."

"Zame je to zelo žalostno, še bolj ker se je zgodilo v moji ekipi. To ni bila moja odločitev, jaz sem vozil vodilni kart, toda opravičujem se za vse, kar se je zgodilo danes. Kaj takega v svoji karieri še nisem videl. Tekmovalnost je del dirke, toda nikoli na takšen način," je dejal Massa.

Zmagal Barrichello

Pretep je v določeni meri zasenčil zmagoslavje ekipe Hero #71, kjer je bil kapetan nekdanji dirkač Formule 1 Rubens Barrichello. V ekipi je dirkal tudi njegov sin Dudu Barrichello.

"Edinstveno in neverjetno je zmagati na dirki 500 milj s svojim sinom. Zelo ga ljubim in celotna naša ekipa si zasluži pohvale za odlično delo, ki so ga opravili," je dejal Barrichello.

Ne spreglejte