Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 11. 2017,
11.28

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Slovenski avto leta 2018

Torek, 28. 11. 2017, 11.28

6 let, 4 mesece

Evropski avto leta 2018: znanih je sedem finalistov izbora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Alfa Romeo Stelvio - domača predstavitev | Foto Jure Gregorčič

Foto: Jure Gregorčič

Stelvio, A8, serija 5, C3 aircross, stinger, ibiza in XC40 se v finalu izbora evropski avtomobil leta 2018 potegujejo za končno zmago. V slovenskem izboru za avto leta 2018 pa lahko bralci z glasovanjem še vedno določite finaliste, ki se bodo potegovali za ta laskavi naslov.

V Sloveniji finaliste določite bralci

Za naslov slovenski avto leta 2018 se letos poteguje 36 avtomobilov 22 različnih avtomobilskih znamk. Veliko je vozil razreda majhnih avtomobilov, crossoverjev in športnih terencev. Na seznamu najdemo tako majhne avtomobile (kia picanto, ford ka+) kot tudi predstavnike razreda premium (BMW serije 5, range rover velar). Na seznamu so tudi vozila z alternativnimi pogonskimi viri. Hibridni pogon imata kia niro in (večinoma) toyota C-HR, povsem električen kandidat za naziv slovenski avto leta je tudi hyundai ioniq (na voljo v električni in hibridni različici).


Tudi letos boste v prvem krogu glasovanja imeli ključno besedo bralci, gledalci in poslušalci navedenih medijev. Vsak medij bo vozilom z največ glasovi podelil točke po sistemu 6, 5, 4, 3, 2 in 1, skupni seštevek točk glasov bralcev pa bo določil pet končnih finalistov. V finalu lahko ena avtomobilska znamka sodeluje le z enim modelom.

Slovenski avto leta 2018 – glasujte in določite finaliste izbora

Slovenski avto leta 2017 | Foto: Žare/Uroš Modlic Foto: Žare/Uroš Modlic

Sedem finalistov bo prepričevalo 60 evropskih novinarjev

Predstavnike v finalu izbora evropski avtomobil leta 2018 imajo še Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, Kia, Seat in Volvo. Šestdeset novinarjev iz triindvajsetih evropskih medijev je izmed 37 kandidatov, ki so bili ali bodo na prodaj v letošnjem letu na vsaj petih evropskih trgih, v finale poslalo sedem najboljših.

Finaliste so določili na podlagi različnih testov, zmagovalec pa bo znan 5. marca 2018 na predvečer odprtja avtomobilskega salona v Ženevi.

Za laskavi naslov se bo potegovalo še sedem modelov - alfa romeo stelvio, audi A8, BMW serije 5, citroën C3 aircross, kia stinger, seat ibiza in volvo XC40. | Foto: Za laskavi naslov se bo potegovalo še sedem modelov - alfa romeo stelvio, audi A8, BMW serije 5, citroën C3 aircross, kia stinger, seat ibiza in volvo XC40.

Ne spreglejte