Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
23. 4. 2015,
13.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mazda Renault Suzuki Fiat

Četrtek, 23. 4. 2015, 13.57

8 let

Euro NCAP: Po dolgem času med varnostne odličnjake spet Renault

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novi renault espace stvari, tudi kar zadeva varnost Renaultovih modelov, spet postavlja na svoje mesto. Na varnostnih testih Euro NCAP je ubranil čast in osvojil najvišjo oceno, vseh pet zvezdic.

Po dolgem času Renault znova v družbi najvarnejših.

Novi espace je po letu 2013 pravzaprav ednini Renaultov model, ki je na preizkusnih trčenjih in testih vozniških asistenčnih sistemov zbral dovolj točka, da se je vpisal med najvarnejše avtomobila s petimi zvezdicami.

Ta dosežek sta pred njim, med modeli z rombom na nosu, nazadnje dosegla električni zoe in mali križanec captur. V zadnjih dveh letih je po zaostrenih pogojih testiranja konzorcija Euro NCAP Renault doživel padec ocen, zadnji s traficom, ki je osvojil le tri zvezdice.

Čisto sveži espace pa je na tokratnih testih s svojimi aktivnimi in pasivnimi varnostnimi pripomočki ter z zasnovo stvari znova postavil na svoje mesto. S skupno oceno 81 odstotkov je novi renault espace postal šestnajsti model znamke Renault, ki si je prislužil oceno pet zvezdic.

Dobro ščiti vse potnike, pri bočnem trku pa so se odprla zadnja vrata …

Potniška kabina tega novega Renaultovega avtomobilskega križanca se je pri čelnem trku izkazala za zelo stabilno in močno. Skupaj z zračnimi blazinami karoserija omogoča dobro zaščito vsem potnikom, ne glede na to, na katerem sedežu sedijo. Analiza testov je sicer pokazala, da bi določeni elementi armaturne plošče na sovoznikovi strani lahko predstavljali nevarnost poškodbe, a tveganje ni veliko.

Pri bočnem naletu v oviro je espaceova struktura dobro ščitila vse kritične dele telesa. Kritiko pa si zasluži podatek, da so se pri naletu odprla zadnja bočna vrata na voznikovi strani. V poročilu je torej agencija zapisala, da za potnike obstaja potencialna nevarnost, ki se lahko konča celo s padcem iz vozila, zato so to kaznovali z izgubo točk.

Treba pa je povedati, da je kljub tej izgubi točk espace pri zaščiti odraslih potnikov osvojil 31,4 točke od 38 mogočih, kar je seveda zelo dober rezultat.

Odlično se je odrezala Suzukijeva vitara, mazda 2 najbolj prijazna do pešcev

Med tokratnimi testi se je kot zelo varen in strukturno prepričljiv avtomobil izkazala nova Suzukijeva vitara. Ta kompaktni športni terenec je na testih prepričal z dobrimi rezultati v vseh štirih osnovnih postavkah testov. Pri bočnem naletu v oviro je vitara osvojila celo vse točke.

Peto zvezdico sta fiat 500X in mazda 3 izgubila pri postavki asistenčnih sistemov, kjer sta s 64-odstotnim izkupičkom točk ostala pod predpisano mejo za dosego petih zvezdic.

Oba avtomobila sta se sicer v preostalih postavkah zaščite odrezala dobro in bila varnostno povsem konkurenčna obema modeloma, ki sta tokrat osvojila vse varnostne zvezdice. Pri mazdi 2 velja izpostaviti zaščito pešcev, kjer je s 84-odstotki osvojila najboljši rezultat.

Ne spreglejte