Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2019,
6.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Tesla Elon Musk

Torek, 12. 2. 2019, 6.51

5 let, 2 meseca

Elon Musk na Norveškem, mu je uspel nadzor?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Zaradi težav s predajo prvih modelov 3 kupcem je stvari vzel v roke sam Elon Musk in se odpravil na Norveško, kjer je lastnoročno pregledal, kaj je bilo narobe, in pomagal odpraviti težave pri prvih prevzemih.

Pri Tesli so lani število zaposlenih na Norveškem podvojili in s tem začeli priprave na prodajo modela 3. Število zaposlenih je poskočilo na več kot 360, a frustracije zaradi zamaknjene dobave so močno načele ugled podjetja.

Po začetnih težavah se je Elon Musk odpravil na Norveško, kjer je pregledal in pomagal pospešiti predajo prvih avtomobilov strankam. | Foto: Po začetnih težavah se je Elon Musk odpravil na Norveško, kjer je pregledal in pomagal pospešiti predajo prvih avtomobilov strankam. Evropa je Teslin tretji največji trg

Ker je na Norveškem zaradi radodarnih državnih spobud največje število električnih avtomobilov na prebivalca, je ta država pod bistveno večjim drobnogledom podjetja. Zaradi majhnih prodajnih zmogljivosti so se naredile dolge čakalne dobe, kupci pa so postajali vse bolj nezadovoljni.

Musk je za konec tedna obiskal Norveško in lastnoročno skrbel za brezhibno predajo prvih modelov 3 norveškim kupcem. Po uspešni predaji avtomobilov se je odpravil še v Amsterdam, kjer je evropski sedež Tesle. Obiskal je tudi nizozemsko mesto Tilburg, kjer ležita evropski distribucijski center in belgijsko pristanišče Zeebrugge, kjer Teslin model 3 prvič zapelje na evropska tla.

tesla model 3
Avtomoto Prvi Evropejci s teslo 3: za zdaj je naročil 14 tisoč

Trinajst servisnih centrov in mobilna servisna enota

Musk je potrdil, da ima Tesla na Norveškem 13 servisnih centrov, še dodatna dva naj bi odprli v bližji prihodnosti. Hkrati so že dobili dovoljenje za zagon mobilne servisne ekipe. Prve teste na terenu bodo začeli junija.

Zaradi državnih olajšav so cene po državah zelo različne. Model 3 v Belgiji stane 58 tisoč evrov, v Nemčiji 55.400 evrov in v Franciji 53.500 evrov. To so za zdaj dražje različice vozila. Za primerjavo, v ZDA je vstopna cena zdaj 42.900 dolarjev. Slednjo so v zadnjem letu že dvakrat znižali, predvsem zaradi ukinitve državne pomoči.

 

Ne spreglejte