Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
19. 9. 2022,
6.37

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

14

Natisni članek

Fabiana Ecclestone Rado Raspet AŠ2005 FIA WMSC FIA

Ponedeljek, 19. 9. 2022, 6.37

1 leto, 7 mesecev

FIA WMSC v Ljubljani

Ecclestonova žena v Ljubljani, 91-letni Bernie ostal doma

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

14

Fabiana Ecclestone | Bernie in Fabiana Ecclestone sta poročena deset let. | Foto Red Bull

Bernie in Fabiana Ecclestone sta poročena deset let.

Foto: Red Bull

Danes se bo v Ljubljani začel izredni posvetovalni sestanek enega ključnih odborov mednarodne avtomobilske organizacije FIA. V Ljubljano je prispelo več vidnih predstavnikov, med njimi tudi žena Bernieja Ecclestona. Bernie, nekoč alfa in omega formule ena, je ostal doma.

Rado Raspet, predsednik zveze AŠ2005 | Foto: Uroš Modlic Rado Raspet, predsednik zveze AŠ2005 Foto: Uroš Modlic Ljubljana bo v začetku tega tedna gostila sestanek odbora World Motor Sport Council (WMSC), ki je znotraj mednarodne avtomobilske organizacije FIA eden ključnih za področje športa. Tovrstni sestanki v državah članicah FIE niso pogosti, saj se navadno člani nekakšnega športnega "upravnega odbora" FIE srečajo v Parizu ali pa v okviru dirke formule ena. Številni vidni predstavniki FIE so v Ljubljano prispeli na povabilo Rada Raspeta, predsednika slovenske Zveze za avtošport AŠ2005, ki je bil letos kot prvi Slovenec tudi izvoljen v WMSC.

FIA
Avtomoto FIA prihaja v Slovenijo: takega srečanja v Ljubljani še ni bilo

Ecclestonova ima danes veliko pomembnejšo funkcijo kot njen 91-letni mož

Včeraj je tako na letališču na Brniku pristalo tudi nekaj zasebnih letal. Iz Švice je priletela 46-letna Fabiana Ecclestone, njen 91-letni mož Bernie je ostal doma. Danes ima v mednarodnem svetu avtošporta Ecclestonova precej pomembnejšo vlogo od Bernieja, nekoč alfe in omege svetovnega prvenstva formule ena.

Njegova žena, sicer v Braziliji rojena kot Fabiana Flosi - z Ecclestonom je poročena od leta 2012 -, je podpredsednica FIE, in sicer je vodja športnega oddelka za Južno Ameriko. Z Ecclestonom sta se spoznala prav prek WMSC, ko je bila Fabiana še vodja marketinga za brazilsko dirko formule ena.

Princ Khalid bin Sultan Al Faisal (levo) v družbi predsednika FIE Mohammeda bin Sulayema | Foto: Reuters Princ Khalid bin Sultan Al Faisal (levo) v družbi predsednika FIE Mohammeda bin Sulayema Foto: Reuters

David Richards, ustanovitelj britanskega Prodriva | Foto: Reuters David Richards, ustanovitelj britanskega Prodriva Foto: Reuters Prispeli tudi drugi znani gosti

V Ljubljano sta med drugimi prispela David Richards, nekoč lastnik komercialnih pravic za svetovno prvenstvo v reliju, ustanovitelj Prodriva in več let vodja Subarujeve tovarniške ekipe v svetovnem reliju, in Robert Reid. Britanec, danes podpredsednik FIE za šport in eden namestnikov predsednika Mohammeda bin Sulayema, je bil pred 21 leti svetovni prvak v reliju z Richardom Burnsom.  

Prav tako je z letalom v Slovenijo prispel savdski princ Khalid bin Sultan Al Faisal, ki je glavni za razvoj avtošportnih spektaklov v Savdski Arabiji - predvsem dirk formule ena in gostiteljstva vztrajnostnega relija Dakar.

"Tema sestanka bo prihodnost FIE, v katero smer naj se organizacija razvija, kako v avtošport privabiti več mladih in kako doseči bolj dosegljive tekmovalne avtomobile. Med temami bosta tudi finančna stabilnost FIE in nov sistem organizacije," pojasnjuje Raspet.

FIA je prejšnji teden prvič dobila izvršnega predsednika oziroma predsednico - to je postala Natalie Robyn.

 

Ne spreglejte