SiolNET. Avtomoto Novice
1,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dva dni po razkritju: po hrvaški cesti z 232 kilometrov na uro #video

1,54

termometer

Le dva dni po uradni predstavitvi nevere in izjemnem svetovnem uspehu Rimaca se je na spletni platformi YouTube pojavil videoposnetek, na katerem, po za zdaj neuradnih informacijah, Krešo Ćorić, šef prodaje pri Rimac Automobili, na regionalni cesti za kar 142 kilometrov na uro preseže dovoljeno omejitev hitrosti. Na posnetek se je odzval tudi Mate Rimac, izvršni predsednik in ustanovitelj podjetja.

Rimac nevera Avtomoto Začetek proizvodnje, to je superšportnik iz Hrvaške #foto

Pri Rimac Automobili za Jutranji list niso želeli potrditi, da je za volanom res sedel njihov šef prodaje. Te podatke lahko razkrije le policija, se je pa sodeč po spodnjem zapisu Rimaca voznik sam javil policiji. Ta je sprožila postopek proti vozniku in ga bo kaznovala tako, kot bi vse, ki prekoračijo omejitev hitrosti za 142 kilometrov na uro.

Na Hrvaško prihaja 80 potencialnih kupcev

"Želeli smo zbrati veliko število mednarodnih kupcev, sodelavcev in distributerjev na Hrvaškem (in kje bolje kot v Dubrovniku). Več kot 80 jih prihaja z vsega sveta kljub omejitvam covid-19 (ZDA, Japonska, Velika Britanija, različne države EU ...). Tam bodo dobili predstavitev avtomobila in priložnost, da ga preizkusijo v resničnih cestnih razmerah," je Rimac zapisal na družabnem omrežju Facebook.

Voznik je na regionalni cesti D8 v predelu Ratac pri Dubrovniku, kot je razvidno s posnetka pospešil vse do 232 kilometrov na uro, videoposnetek pa se je kot blisk hitro razširil po svetovnem spletu. Čeprav imajo za kupce organizirano vožnjo po dirkališču in vse opomnijo, da vozijo po javnih cestah z omejitvijo hitrosti, si nekateri očitno ne morejo pomagati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin