Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2020,
9.31

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Natisni članek

športni avtomobil Albanija

Ponedeljek, 28. 12. 2020, 9.31

3 leta, 3 mesece

Drzna vizija: Albanec bi rad izdelal superšportnika #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Illyrian pure sport | Za zdaj gre le za vizijo, a Thaqi bi rad svojo vizijo spremenil v realnost. | Foto Arrera Automobili

Za zdaj gre le za vizijo, a Thaqi bi rad svojo vizijo spremenil v realnost.

Foto: Arrera Automobili

Qendrim Thaqi je pred leti dobil precej svetovne pozornosti z računalniško ustvarjeno vizijo naslednika porscheja 918. Zopet so oči, vsaj za nekaj trenutkov, usmerjene v Albanijo, kjer je nastala nova ideja – illyrian pure sport. Za zdaj gre le za računalniško ustvarjen avtomobil, a kot pravi Thaqi, si ga želi tudi dejansko izdelati.

Če je bil pred leti porsche 9RE le vizija, naj bi bilo tokrat drugače. Qendrim Thaqi si želi narediti korak naprej, zato je ustvaril podjetje Arrera Automobili, kjer bo poskušal uresničiti svojo vizijo. Illyrian pure sport bi ob uspešno izvedenem projektu postal prvi albanski superšportni avtomobil, izveden po mednarodnih standardnih.

Fantazija ali realnost?

Kot pravi Thaqi, je on gonilna sila tega projekta, ki skrbi za vse pomembne oblikovne rešitve. V njegovi ekipi naj bi bili tudi inženirji in ekipa za izdelavo karoserije iz kompozitnih vlaken. Glede na objavljene fotografije je videti močan vpliv italijanskih superšportnikov. Sprednje vertikalno postavljene luči prinašajo agresivno držo, njegov superšportni značaj pa je jasno poudarjen z vidnimi ogljikovimi vlakni na zadku.

Albanec je sporočil tudi motorne zmogljivosti. Illyrian pure sport bo poganjal 6,2-litrski osemvaljni motor z dvema turbinama s 625 kilovati. Navor se bo prek vseh štirih koles prenašal s pomočjo dvosklopkovnega 8-stopenjskega samodejnega menjalnika Tremec. Po njegovih izračunih bi lahko prvi albanski superšportnik dosegel maksimalno hitrost 375 kilometrov na uro in pospešil od 0 do 100 kilometrov v 2,7 sekunde. Illyrian pure sport | Foto: Arrera Automobili Foto: Arrera Automobili

Illyrian pure sport | Foto: Arrera Automobili Foto: Arrera Automobili

Ne spreglejte