SiolNET. Avtomoto Novice
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Drzna vizija: Albanec bi rad izdelal superšportnika #foto

0,43

termometer

Illyrian pure sport
Za zdaj gre le za vizijo, a Thaqi bi rad svojo vizijo spremenil v realnost. Foto: Arrera Automobili

Qendrim Thaqi je pred leti dobil precej svetovne pozornosti z računalniško ustvarjeno vizijo naslednika porscheja 918. Zopet so oči, vsaj za nekaj trenutkov, usmerjene v Albanijo, kjer je nastala nova ideja – illyrian pure sport. Za zdaj gre le za računalniško ustvarjen avtomobil, a kot pravi Thaqi, si ga želi tudi dejansko izdelati.

Če je bil pred leti porsche 9RE le vizija, naj bi bilo tokrat drugače. Qendrim Thaqi si želi narediti korak naprej, zato je ustvaril podjetje Arrera Automobili, kjer bo poskušal uresničiti svojo vizijo. Illyrian pure sport bi ob uspešno izvedenem projektu postal prvi albanski superšportni avtomobil, izveden po mednarodnih standardnih.

Fantazija ali realnost?

Kot pravi Thaqi, je on gonilna sila tega projekta, ki skrbi za vse pomembne oblikovne rešitve. V njegovi ekipi naj bi bili tudi inženirji in ekipa za izdelavo karoserije iz kompozitnih vlaken. Glede na objavljene fotografije je videti močan vpliv italijanskih superšportnikov. Sprednje vertikalno postavljene luči prinašajo agresivno držo, njegov superšportni značaj pa je jasno poudarjen z vidnimi ogljikovimi vlakni na zadku.

Albanec je sporočil tudi motorne zmogljivosti. Illyrian pure sport bo poganjal 6,2-litrski osemvaljni motor z dvema turbinama s 625 kilovati. Navor se bo prek vseh štirih koles prenašal s pomočjo dvosklopkovnega 8-stopenjskega samodejnega menjalnika Tremec. Po njegovih izračunih bi lahko prvi albanski superšportnik dosegel maksimalno hitrost 375 kilometrov na uro in pospešil od 0 do 100 kilometrov v 2,7 sekunde. Illyrian pure sport Foto: Arrera Automobili

Illyrian pure sport Foto: Arrera Automobili

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin