SiolNET. Avtomoto Novice
1,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Svetovna predstavitev: mercedes-benz razred B

Družinski mercedes še ni rekel zadnje besede #foto

1,08

termometer

Pozdravljen, novi razred B, eden redkih novih avtomobilov na avtosalonu v Parizu, ki bo kupce iskal v vedno manj popularnem segmentu enoprostorcev. Druga generacija družinskega potovalnika ima prepoznaven videz, a prinaša novo raznoliko potniško kabino z velikimi steklenimi površinami, novimi motorji, delno avtonomno tehnologijo, ki si jo je izposodil pri predsedniškem razredu S, in pametno večopravilno enoto MBUX.

1 / 12
2 / 12
3 / 12
4 / 12
5 / 12
6 / 12
7 / 12
8 / 12
9 / 12
10 / 12
11 / 12
12 / 12

Razred A s povečano družinsko uporabnostjo

Preden se posvetimo novim tehnologijam, naj sprva pogledamo zunanji videz. Nekateri deloma zakriti napovedniki so v veliki meri že razkrili, kaj lahko pričakujemo, zato večjih presenečenj ni bilo pričakovati. Oblikovalska ekipa pod vodstvom Roberta Lešnika je k sreči odstranila proporce prejšnje generacije, skrajšala sprednji previs in na nos namestila žaromete z razreda A. S strani so umaknili skuplturirano bočno linijo in na zadek namestili velike horizontalne LED-žaromete. Če spregledamo nekoliko višjo strešno linijo, je razred B vizualno zelo podoben novemu razredu A.

Mercedes-benz GLE Avtomoto Novi GLE: tehnološko sijajen Mercedesov ponos #foto Ola Kaellenius Avtomoto Nič več Nemec: Mercedes z novim predsednikom

Digitalna prihodnost za družinsko uporabo

Če zunanjost, zaradi podobnosti z drugimi modeli znamke, nima takšnega učinka, pa gledalca osupne pogled v potniško kabino. Mercedes-benz B Foto: Mercedes-Benz Razred B je postal digitalni družinski spremljevalec - v osnovni opremi ima nameščena dva sedempalčna zaslona, pri višjih paketih opreme pa armaturno ploščo krasita dva 10,25-palčna zaslona.

Ne manjka niti sistem MBUX, ki v B prinaša začetke umetne inteligence. Poleg funkcij zaslona na dotik se MBUX lahko upravlja z glasom, opcijsko pa je na voljo še sistem prilagojene resničnosti in projicirni zaslon. To, kar je bilo včasih na voljo le pri dražjih modelih, je zdaj na voljo tudi v družinskem razredu B. Na seznamu dodatne opreme ne manjka nisi sistem aktivnih sedežev za nastavitev več položajev z masažno funkcijo energizing.

Kaj pa prostornost potniške kabine? S pomočjo oblikovnih sprememb so izboljšali vstop in izstop ter povečali prostor za glave. S predalčki so izboljšali splošno uporabnost, a nas je presenetil podatek, da ima novi B približno enako velik prtljažni prostor kot predhodnik. Še več, ob podrti zadnji klopi se je ta celo zmanjšal s 1545 litrov na 1540 litrov.

Mercedes-benz B Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz B Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz B Foto: Mercedes-Benz

Po cesti zna voziti sam

Kompaktni družinski enoprostorec polaga velike upe na najnovejšo tehnologijo. Od razreda S si je izposodil sistem intelligent drive, ki prinaša delno avtonomno vožnjo. Poleg tega je oborožen še s širokim naborom varnostnih pomagal, med njimi seveda ne manjka sistem za samodejno zaviranje v sili in asistenca za nenamerno menjavo voznega pasu.

mercedes one Avtomoto Mercedes izbral ime za superšportnika

Na seznamu motorne palete nekaj novosti

Na seznamu motorjev je vidnih nekaj starih znancev, toda s prihodom nove generacije je tudi nekaj novih opcij. Mednje spada dvolitrski dizelski agregat s 110 in 140 kilovati, ki je sparjen z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Pri razredu A si je izposodil 1,5-litrski dizelski agregat, pri bencinarjih pa je na voljo 1,3-litrski štirivaljni motor s 100 in 120 kilovati.

Mercedes-benz B Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz B Foto: Mercedes-Benz

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin