Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
17. 7. 2024,
7.24

Osveženo pred

3 ure, 58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Avtosalon Pariz 2024

Sreda, 17. 7. 2024, 7.24

3 ure, 58 minut

Avtomobilska razstava v Parizu 2024

Dobri obeti za Pariz: ob kitajski konkurenci se vračajo tudi Nemci

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Avtosalon Pariz 2016 - prvi vtisi | Pariz leta 2016 – nekdanji zlati časi avtomobilskih razstav v Evropi.  | Foto Ciril Komotar

Pariz leta 2016 – nekdanji zlati časi avtomobilskih razstav v Evropi.

Foto: Ciril Komotar

Sodeč po prvih napovedih bo jesenska udeležba avtomobilske razstave v Parizu spet nekoliko bolj spodobna tudi z vidika prisotnosti evropskih avtomobilskih znamk.

Avtomobilske razstave v Evropi so po epidemiji covid-19 izgubile večji del nekdanjih razstavljavcev. Letošnji obujeni dogodek v Ženevi je bil tako neuspešen, da so organizatorji že preklicali nadaljnjo organizacijo nekoč v Evropi nepogrešljivega dogodka.

Več zanimanja je za letošnjo razstavo v Parizu, ki jo organizirajo vsako drugo leto in si mesto v koledarju deli z razstavo IAA v Nemčiji. Očitno se bodo vrnile nemške znamke, začenši z Volkswagnom, je poročal Autonews Europe.

Kdo vse prihaja v Pariz?

Volkswagen bo v Parizu sodeloval prek svoje francoske izpostave. Pokazali bodo novi športni terenec tayron, predvidoma pa tudi koncept električnega ID.2 GTI. V Pariz odhajata tudi Škoda in Audi, enako BMW. Med francoskimi znamkami je Renault že potrdil prisotnost (Renault, Dacia, Alpine), prav tako Stellantis (Peugeot, Citroën, DS). Renault bo predvidoma pokazal nov električni križanec, ki bo reinkarnacija nekdanjega renaulta 4.

Med azijskimi znamkami je prisotnost potrdila Kia, enako tudi kitajski Seres. Na jesenskem dogodku, ki bo od 14. do 20. oktobra, lahko pričakujemo še več kitajskih avtomobilskih znamk.

Ne spreglejte