Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
10. 1. 2018,
11.42

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Natisni članek

avtošola Celje

Sreda, 10. 1. 2018, 11.42

6 let, 3 mesece

Do izpita na hitro: Od kandidatov prejel od 25 do 600 evrov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Čeprav se je področje avtošol v Sloveniji po izbruhu afere pred nekaj leti precej prečistilo in uredilo, se kljub temu najdejo posamezniki, ki dovoljenje za vožnjo podeljujejo na nedovoljen in celo kazniv način.

Celjski kriminalisti so zoper deset fizičnih in eno pravno osebo vložili petnajst kazenskih ovadb. Fotografija je simbolična. | Foto: Klemen Korenjak Celjski kriminalisti so zoper deset fizičnih in eno pravno osebo vložili petnajst kazenskih ovadb. Fotografija je simbolična. Foto: Klemen Korenjak

Kazniva dejanja v okolici Celja

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so v predkazenskem postopku končali preiskovanje sumov storitev več korupcijskih kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja daril po 241. členu kazenskega zakonika in nedovoljenega dajanja daril po 242. členu kazenskega zakonika.

Zase je vzel od 25 do 600 evrov

Z zbiranjem obvestil, dokazov in opravljenimi hišnimi preiskavami na območju Policijske uprave Celje je bilo ugotovljeno, da je učitelj vožnje in teorije pri opravljanju gospodarske dejavnosti v eni izmed šol vožnje z območja Celja med letoma 2016 in 2017 od kandidatov za vožnjo zahteval in sprejemal nedovoljene nagrade v obliki gotovine v višini od 25 do 600 evrov.

Kandidati do izpita po hitrem postopku

V zameno jim je v nasprotju z zakonom in drugimi predpisi, ki urejajo področje pravil in pogojev za usposabljanje kandidatov za voznike, uredil vpis v šolo vožnje, neupravičeno pridobil evidenčni karton vožnje ter s ponarejanjem poslovne dokumentacije uredil, da se kandidatom ni bilo treba udeležiti obveznega teoretičnega programa usposabljanja in da jim ni bilo treba v celoti izvesti predpisanega praktičnega dela usposabljanja. Celjski kriminalisti so v omenjenem primeru na pristojno državno tožilstvo zoper deset fizičnih in eno pravno osebo vložili petnajst kazenskih ovadb s področja korupcije in druge gospodarske kriminalitete. O dogodku bodo obvestili tudi pristojno agencijo za varnost prometa.

Ne spreglejte