Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2023,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

nakup avtomobila avto Citroen C5 X Citroen PR članek

Ponedeljek, 4. 12. 2023, 7.00

2 meseca, 3 tedne

Citroën C5 X - eleganca limuzine, dinamičnost karavana in privzdignjeni položaj terenca

Oglasno sporočilo

Na slovenskih cestah Citroëna C5 X ni mogoče spregledati prav zaradi njegove dovršenosti in elegance v kombinaciji z vrsto inovacij v vozilu, ki omogočajo mirno, brezskrbno in sproščeno vožnjo. Za vse, ki si želite udobja in brezskrbne vožnje, je to prava izbira. Za tiste, ki si želite moderne električne mobilnosti, pa C5 X ponuja poleg bencinskega tudi priključni hibridni motor, ki razvije kar 225 konjskih moči.

C5 X | Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Citroën C5 X vnaša svež veter v segment velikih limuzin za dolga potovanja. Karoserijska različica novega žanra, ki je na voljo z bencinskim ali priključnohibridnim motorjem, odraža modernost, statusni simbol in inovacije, torej vse tisto, kar pričakujete od tega avtomobilskega segmenta in seveda tudi modelov SUV.

C5 X tako v svojem pretežno tradicionalnem segmentu na prvi pogled vzbuja začudenje in navdušenje. Dolg pokrov motornega prostora, tekoče in aerodinamične linije, visoke bočne linije in neprekinjena linija nad zadnjimi kolesi poskrbijo za prepoznavnost in dinamičnost vozila. Ponuja tudi boljši nadzor nad cesto, saj z 19-palčnimi platišči iz lahke litine omogoča dvignjen položaj vozila, kar zagotavlja večjo vidljivost, varnost in še več udobja. Poleg tega C5 X spominja tudi na različna vozila, ki so zaznamovala zgodovino vozil visokega razreda znamke Citroën.

21B4 | Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

C5 X omogoča vožnjo z ultimativno stopnjo udobja, ki jo zagotavlja program Citroën Advanced Comfort® skupaj s sedeži in aktivnim vzmetenjem Citroën Advanced Comfort®. Udobje tako še naprej ostaja globoko zapisano v znamki Citroën in C5 X še naprej zagotavlja vrhunsko udobje in v vožnji daje občutek, kot da ste na leteči preprogi.

Ali ste opazili visokotehnološki svetlobni podpis, ki vključuje dnevne LED-luči in LED-žaromete na C5 X?

_2NZ5136_1200 | Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Izstopajoča tehnološko napredna osvetlitev nam takoj pove, da pripada znamki Citroën, saj gre za značilen svetlobni podpis v obliki črke V spredaj in zadaj, kot je bilo prvič predstavljeno že na novem Citroënu C4.

S Citroënom C5 X so stopili še korak dlje in to je prav zares občutiti v notranjosti vozila, kjer so na voljo vrhunske tehnologije, ki poenostavijo uporabo vozila, na primer Head Up Display, ki ponuja vse pomembne informacije o vožnji na vetrobranskem steklu v voznikovem vidnem polju, in cela vrsta sistemov za pomoč pri vožnji. Ti razbremenijo vožnjo, na primer Highway Driver Assist, ki omogoča, da nadzor delno prevzame vozilo, ali pa novi uporabniški vmesnik za komuniciranje in velik 12-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti, s katerim bo vožnja še bolj zabavna.

CL 21.009.027_1200 | Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

C5 X omogoča vrsto možnosti, s katerimi lahko vozilo ustvarite po lastnih željah. Ima kar šest možnosti barv karoserije in pet različnih kombinacij notranjosti. Preizkusite konfigurator C5 X in ustvarite svoje sanjsko vozilo.

Notranjost je že v osnovi zasnovana tako, da se vsi v vozilu počutijo kot v svoji dnevni sobi. Prefinjene površine in pozornost do detajlov skrbijo za dobro počutje in bodo navdušile še tako zahtevnega kupca. Za še več prostornosti poskrbi veliko svetlobe, ki v notranjost prodira skozi steklene površine in veliko pomično panoramsko streho, skozi katero lahko svetlobo spustimo v notranjost, kadarkoli želimo.

CL 21.009.040 | Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Citroën C5 X ima zavidljivo prostornino prtljažnika, ki je zasnovana po zgledu karavanov. Široka in funkcionalna odprtina vrat, nizek prag in ravne stene. Prav tako ponuja raven pod po preklopu zadnje sedežne klopi, s čimer se uporabna prostornina s 545 litrov poveča na 1.640 litrov. Za vse, ki potrebujete praktično in vsestransko vozilo.

CL 21.009.072 | Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Za pravo tehnološko napredno in moderno električno mobilnost pa je na voljo tudi priključni hibrid C5 X.

Hibridni pogon, ki razvije 225 konjskih moči, ponuja užitke v neslišni in do okolja prijaznejši vožnji brez emisij CO2. V popolnoma električnem načinu ponuja doseg do 55 kilometrov. Doseg načina za električni pogon je prilagojen večini vsakodnevnih krajših poti do hitrosti 135 kilometrov na uro. Tako se boste lahko vozili teden dni brez uporabe bencinskega motorja, vozilo pa po potrebi napolnili pri sebi doma, v službi ali na javni polnilni postaji.

CL 21.009.008_1200 | Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Foto: C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Brez skrbi se lahko odpravite tudi na daljša potovanja bodisi ob koncu tedna bodisi med počitnicami, saj bo ob daljših poteh nadzor prevzel zmogljiv bencinski motor.

Ë-udobje priključnega hibrida C5 X omogoča izjemno tiho in udobno vožnjo brez tresljajev, hrupa in vibracij.

Vas zanima več? Pridobite ponudbo za priključnega hibrida C5 X.

Spremljajte blagovno znamko Citroën tudi na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in LinkedIn.

Naročnik oglasnega sporočila je C AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. 

Ne spreglejte