Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
13. 1. 2020,
7.14

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

4

Natisni članek

Mercedes-Benz BMW Audi Prodaja avtomobilov

Ponedeljek, 13. 1. 2020, 7.14

4 leta, 3 mesece

Prodaja premijskih vozil na svetovnem trgu

Četrto leto zapored: Mercedes ugnal BMW in Audi

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

4

Mercedes maybach GLS 600 | Medtem ko je prodaja na celotnem svetovnem avtomobilskem trgu lani padla, je prodaja glavnih premijskih znamk lani vseeno rahlo narasla. Zaradi številnih novih modelov, eden takih je tudi mercedes-benz GLS maybach, bo predvidoma tudi letos obdržala rahel trend rasti. | Foto Mercedes-Benz

Medtem ko je prodaja na celotnem svetovnem avtomobilskem trgu lani padla, je prodaja glavnih premijskih znamk lani vseeno rahlo narasla. Zaradi številnih novih modelov, eden takih je tudi mercedes-benz GLS maybach, bo predvidoma tudi letos obdržala rahel trend rasti.

Foto: Mercedes-Benz

Četrto leto zapored je na svetovnem premijskem trgu največ vozil prodala znamka Mercedes-Benz, ki je tako ugnala glavna tekmeca BMW in Audi.

Volkswagen ID 3
Avtomoto Teh pet avtomobilov lahko letos Slovence premami k odpiranju denarnice

Skupna prodaja sicer predstavlja le enega izmed zornih kotov posameznih avtomobilskih znamk, saj je za vse prav tako (če ne še bolj) pomemben podatek o končnem dobičku od prodaje. To je še pomembneje v tem obdobju, ko so za proizvajalce neizbežni visoki stroški z razvojem novih tehnologij, samodejne vožnje in elektrificiranih pogonov.

Audi je lani v Slovenijo pripeljal prenovljeni A4, letos pa čakajo predvsem novo generacijo modela A3. | Foto: Gregor Pavšič Audi je lani v Slovenijo pripeljal prenovljeni A4, letos pa čakajo predvsem novo generacijo modela A3. Foto: Gregor Pavšič Vse tri glavne nemške znamke z rahlo rastjo prodaje

Mercedes-Benz je pretekli teden razkril, da so njihovi trgovci lani prodali 2,34 milijona avtomobilov in tako prodajo povečali za 1,8 odstotka. BMW je prodajo v primerjavi z letom 2018 sicer povečal za cela dva odstotka, vseeno pa ni ujel tekmecev iz Stuttgarta. Pri BMW so prodali 2,17 milijona novih avtomobilov.

Tretje mesto na premijskem trgu je zavzel Audi s prodanimi 1,85 milijona avtomobilov, kar je zanje prav tako pomenilo 1,8-odstotno rast prodaje.

Vse tri nemške znamke so skupno torej prodale 6,36 milijona novih avtomobilov.

Pri Mercedes-Benzu so izpostavili rekordno prodajo v Nemčiji, na Kitajskem in v ZDA. Na Kitajskem so dosegli celo več kot šestodstotno rast prodaje in vsak mesec našli kar 600 kupcev prestižnega razreda S v različici maybach.

Video: preizkus novega mercedes-benza GLB:

 

Ne spreglejte