Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
17. 1. 2014,
19.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

BMW

Petek, 17. 1. 2014, 19.56

8 let

BMW je v Sloveniji najbolj zaželen premium avto

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Skupina BMW je lani dosegla rekord, saj je po vsem svetu prodala 1.963.798 vozil znamk BMW, Mini in Rolls-Royce. V Sloveniji se je BMW na vrh med premium avtomobili prebil s 1.381 prodanimi vozili.

V ospredje postavljajo zadovoljstvo kupca in naložbe v trgovsko mrežo

Generalni direktor BMW Group Slovenija, Lothar Schupet, je ponovni vzpon znamke BMW na vrh premium segmenta v Sloveniji, poleg širokega nabora ponudbe različnih modelov, pripisal še vlaganju v izboljšave v trgovski mreži.

Poudarja, da je v tem tržnem delu kupcem nujno potrebno zagotavljati večjo pozornost: "Poleg odličnih produktov, ki jih ponujamo tudi na slovenskem trgu, so v ospredju vsega, kar počnemo, seveda naše stranke. Ključ uspeha in glavni cilj BMW Group Slovenija tako ostaja zadovoljstvo strank."

Schupet pa je med načrti za leto 2014 opozoril še na pomen stroškovne učinkovitosti. Pravi, da v Sloveniji med kupci opažajo, da jih zanimajo manjši, a zmogljivi in energijsko učinkoviti ter ekološko prepričljivi motorji.

Poudaril je, da stranke izbirajo modele, ki so še pod pragom dodatnega davka na motorna vozila, vezanega na prostornino motorja nad 2,5 litra. Glede avtomobilskih tržnih navad Slovenija po njegovem mnenju nič ne izstopa, tako kot drugje v regiji opažajo, da so kupci pač vse bolj občutljivi na ceno in tudi poprodajne stroške vzdrževanja.

V Sloveniji je bilo lani registriranih 1.381 novih avtomobilov znamke BMW

Pri slovenskem zastopniku bavarskega premium velikana so lani našteli 1.381 registraciji novih avtomobilov znamke BMW. Opozorili pa so še na prodajo motornih koles. Slovenci so lani kupili tudi 218 motociklov znamke BMW Motorrad, ki je praznovala častitljivih 90 let.

Najbolj prodajan model znamke BMW v Sloveniji je bil v letu 2013 BMW X1 (prodanih je bilo 233 vozil). Sledila sta mu BMW X3 (z 198 prodanimi vozili) in BMW serije 3 limuzina (193 vozil).

Rast prodaje na krilih novosti

Pri BMW Group Slovenija s precejšnjim optimizmom gledajo tudi v pravkar začeto leto, saj bodo v Slovenijo letos pripeljali kar novih modelov. Že v marcu v salone prihajata BMW serije 2 coupé in BMW serija 4 cabrio, junija pa bo na slovenske ceste zapeljala nova generacija kultnega športnega modela M3, ki ga bo spremljal nič manj razburljivi novinec M4.

Jeseni bodo slovenski kupci lahko spoznali BMW-jevo največjo novost letošnjega leta, model active tourer, ki bo znamko še bolj približal zahtevnejšim družinam, ki jih zanimajo enoprostorci.

Čez dva meseca bodo v Slovenijo pripeljali novo generacijo minija, tudi pri tej blagovni znamki pa izpostavljajo pestrost, saj je v modelskem naboru že sedem različnih avtomobilov.

Partnerji slovenskih biatloncev, Mestnega muzeja Ljubljana …

Slovenski zastopnik pri krepitvi prodajnih rezultatov poudarja tudi pomen prisotnosti v lokalnem okolju. Opozorili so na sodelovanje na področju trajnostnega razvoja, športa in kulture. S tem, ko so roko ponudili našim biatloncem, so postali partner Smučarske zveze Slovenije. Sodelovali so pri največjem športnem projektu v zgodovini naše države, EuroBasketu – Evropskem košarkarskem prvenstvu. Napovedali pa so tudi partnerstvo pri Blejskem filmskem festivalu in potrdili nadaljnje sodelovanje z Mestnim muzejem Ljubljana.

Ne spreglejte