SiolNET. Avtomoto Novice
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

BMW bo moral iskati novega predsednika

0,69

termometer

BMW
Harald Kruger ob konceptu BMW-jevih vozil prihodnosti. Foto: Gregor Pavšič

Predsednik BMW Harald Kruger je napovedal, da bo z iztekom svojega mandata aprila prihodnje leto zapustil enega najbolj vplivnih položajev v nemški avtomobilski industriji. Nadzorni svet bo o Krugerjevem nasledniku razpravljal na naslednji seji 18. julija.

53-letni Kruger je maja 2015 na čelu giganta s sedežem v Münchnu nasledil Norberta Reithoferja, ki je trenutno predsednik nadzornega sveta podjetja in bo tako eden najbolj pomembnih odločevalcev pri izbiri Krugerjevega naslednika.

"Po več kot desetih letih v upravi bavarskega podjetja in več kot štirih letih na čelu družbe, želim zdaj preizkusiti nove poklicne usmeritve," je Kruger zapisal v sporočilu za javnost.

Počasen vstop BMW v svet električnih vozil

Del vodstva BMW je ta strojni inženir postal leta 2003. Najprej je opravljal naloge kadrovskega direktorja, nato pa je bil odgovoren še za ikonski britanski blagovni znamki Mini in Rolls-Royce, ki sta del skupine BMW. Večkrat v času njegovega opravljanja vodilnih funkcij v podjetju so se pojavile skrbi glede Krugerjevega zdravja, v zadnjem času pa je več kritik letelo tudi na delovanje uprave.

Glede na trenutno zahtevni položaj, v katerem se je v luči globalne negotovosti in izzivov hitrejše elektrifikacije modelov znašla nemška avtomobilska industrija, je Kruger zatrdil, da to terja velikanske napore vseh zaposlenih.

Kaj bo počel v prihodnje, Kruger ni razkril, za njegovega naslednika pa se po navedbah dpa omenjata vodja razvoja Klaus Fröhlich in vodja proizvodnje Oliver Zipse.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin