SiolNET. Avtomoto Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Blizu tragedije: nova norost na slovenski avtocesti #video

10

termometer

V zadnjih dneh prihaja vse več neverjetnih posnetkov s slovenskih avtocest. Pred dnevi smo pisali o nepremišljeni potezi para, ki se je fotografiral na odstavnem pasu avtoceste. Včeraj nas je presenetila fotografija še enega voznika, ki je sredi zastoja na zasneženi avtocesti delal selfi. Danes pa nova norost na naših cestah. Voznik je na močno zasneženi dolenjski avtocesti namreč snemal motorista, ki je zaradi prevelike količine snega in drseče ceste padel.

Da se ni zgodila tragedija, se mora motorist zahvaliti predvsem vozniku, ta je vzdrževal primerno varnostno razdaljo in pričakoval težave. Ob padcu motorista, zaradi obilice snega ga je spodneslo, je avtomobilist počasi in ustrezno zaviral. S tem je upočasnil vožnjo avtomobilov za seboj in jih opozoril na težave.

Selfie Novice Zgodba se ponavlja: selfi sredi primorske avtoceste selfie avtocesta Avtomoto Norost leta? "Selfi" kar ob avtocesti pri Celju. #foto

V sneg le s primernim motorjem in gumami

Če se z motociklom znajdete v snegu, je najbolje, da kar najhitreje najdete varno mesto za ustavitev in počakate na konec sneženja oziroma vožnjo nadaljujete, ko so ceste očiščene. Če to ni mogoče, potem motor raje parkirajte in se domov odpravite s taksijem ali prenočite v hotelu. Vožnja z motorjem mora biti v snegu počasna in premišljena. Zaviranje mora biti zelo rahlo in počasno. Hitrejši pritisk na zavoro povzroči zdrs kolesa, ob težjih motorjih pa ga bo nemogoče ujeti pred padcem. Tudi vožnja mora biti počasna in s čim manj zavijanja. Čeprav se motorji, tako kot avtomobili, v snegu ne bodo uničili, pa je vseeno bolje, da v sneženih dneh počivajo parkirani v garaži.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin