Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
1. 6. 2016,
11.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Moja služba Ivo Boscarol Pipistrel

Sreda, 1. 6. 2016, 11.06

6 let, 6 mesecev

Bi imeli službo pri Pipistrelu? Ivo Boscarol želi zaposliti pilota.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Pipistrel

Pipistrel, ki bo začel mesečno izdelovati po 15 letal, potrebuje novega proizvodnega pilota. Ta bo sedel v 11 različnih letalih in letno opravil več sto ur letenja.

Iščejo proizvodnega in ne testnega pilota

Pipistrel zaposlitev za nedoločen čas ponuja proizvodnemu pilotu. Gre za osebo, ki z vsakim izdelanim letalom opravi predpisan obseg ur letenja. Tem nato sledita še mehanski pregled letala in predaja kupcu oziroma naročniku. To torej ni testni pilot, kar je višja stopnja opravljanja dela in tudi zahtevanih licenc ter izkušenj. Pri Pipistrelu novemu pilotu obljubljajo letenje z 11 različnimi letali letno in opravljenih več sto ur naleta.

Ivo Boscarol išče osebo, ki z vsakim izdelanim letalom opravi predpisan obseg ur letenja. Tem nato sledita še mehanski pregled letala in predaja kupcu oziroma naročniku. (foto: Matej Leskovšek) | Foto: Ivo Boscarol išče osebo, ki z vsakim izdelanim letalom opravi predpisan obseg ur letenja. Tem nato sledita še mehanski pregled letala in predaja kupcu oziroma naročniku. (foto: Matej Leskovšek)

Boscarol: Mesečno bomo izdelovali po 15 letal

"Ker bomo zdaj začeli mesečno izdelovati 15 letal, potrebujemo še enega namenskega proizvodnega pilota. Na seznamu zaposlenih oziroma zunanjih sodelavcev, ki to lahko počnemo, nas je sicer okrog dvanajst. Trenutno že imamo enega pilota, ki opravlja le to delo, zdaj se mu torej pridruži še drugi," nam je povedal Ivo Boscarol.

Pilot bo moral biti star vsaj 21 let

Osnovni pogoji so med drugim vsaj dve leti stara licenca za pilota ultralahkega letala (ULN), starost vsaj 21 let, vsaj 200 ur naleta z ultralahkim letalom, dobro znanje angleščine in podobno. Med zaželenimi znanji, ki sicer niso nujna, najdemo tudi licenco za pilota športnega letala, licenco inštruktorja za pilote ULN, licenco za pilota jadralnega letala z vsaj sto urami naleta, opravljen tečaj skoka iz letala oziroma licenco za padalca …

Kdor želi postati pilot ULN, ga po opravljenem teoretičnem delu čaka vsaj 30 ur šolskega letenja. Strošek znaša od štiri do pet tisoč evrov. Cena najema ultralahkega letala je okvirno od 60 do sto evrov na uro letenja.

Ne spreglejte