SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aston martin DB11 – začetek nove ere znamenitih angleških avtomobilov?

0

termometer

 | Foto:
Novi DB11 bi za Aston Martin moral predstavljati točko preloma. Dobili so novega predsednika, sklenili partnerstvo z Mercedesom in izdelali atraktivnega naslednika ostarelega DB9.

Novi aston martin pod taktirko predsednika Andyja Palmerja

Aston Martin pod vodstvom novega predsednika Andyja Palmerja začenja prevetritev svoje modelne ponudbe in tudi poslovanja družbe. Novi model DB11, ki je neposredni naslednik aston martina DB9, je prvi novi aston martin pod Palmerjevim vodstvom in prvi neposredni produkt sodelovanja z Mercedes-Benzom oziroma njihovim športnim oddelkom AMG.

Čeprav gre za zdaj še za neuradne fotografije, bo novi DB11 očitno znal presekati enoličnost vozil v zadnjem obdobju, saj učinkovito povzema oblikovalske smernice lani predstavljene študije crossoverja DBX, modela DB10 iz filma o Jamesu Bondu in tudi posebnega modela CC110 ob stoletnici znamke.

Novost bo dvanajstvaljni motor z okrog 600 "konji"

Veliko tehničnih podrobnosti o novem aston martinu za zdaj še ni znanih. Poganjal ga bo zagotovo novi 5,2-litrski motor V12, ki bo zagotavljal okrog 600 "konjev". Zaradi partnerstva z AMG bo v ponudbi tudi njihov štirilitrski motor V8. DB11 bo imel spet tudi klasični ročni menjalnik, kar je bila neposredna zahteva novega predsednika Palmerja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin