SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Američani prenehali kupovati volkswagne in tožijo dobavitelja Boscha

0

termometer

Ameriški lastnik dizelskega avtomobila je proti dvema ključnima Volkswagnovima menedžerjema in Robertu Boschu vložil tožbo zaradi zarote pri zavajanju strank s spornimi dizelskimi motorji.

Bi bil lahko Bosch kot proizvajalec programske opreme sokriv za Volkswagnovo goljufijo?

Družbo Robert Boscha so v zvezni državi New York obtožili zarote z Volkswagnom pri izdelavi in zagotavljanju sporne programske opreme za dizelske motorje. Bosch je največji avtomobilski dobavitelj na svetu, ki je programsko opremo za nemški koncern tudi izdelal. Nemci so se že ob začetku krize oddaljili od odgovornosti, saj naj programska oprema brez dodatnega posega Volkswagnovih inženirjev samodejno ne bi zagotavljala prirejenih podatkov o izpustih škodljivih plinov.

Interna preiskava je tudi pokazala, da je Bosch že leta 2007 vodstvo Volkswagna opozoril, da je uporaba določene programske opreme lahko kriminalno dejanje. Tožba, ki jo je vložil lastnik avtomobila z dizelskim motorjem, zato obtožuje Boscha, da je kljub vedenju problematike še naprej izdeloval in Volkswagnu programsko opremo dostavljal.

Tožba je sicer še v začetni fazi, saj preiskovalci šele raziskujejo, ali bi podjetje Bosch in njihove vodilne predstavnike lahko povezali v tožbo s Volkswagnom. Tožba poleg Roberta Boscha vključuje tudi nekdanjega predsednika uprave Volkswagna Martina Winterkorna in vodjo družbe v ZDA Michaela Horna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin