SiolNET. Avtomoto Novice
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Porsche

911 milijonov delnic? Porsche očitno kmalu na borzi.

0,40

termometer

Porsche 911 GT3 |  | Foto: Porsche
Foto: Porsche

Porsche se pripravlja na prvo javno prodajo, v kateri naj bi vlagateljem namenil simboličnih 911 milijonov delnic.

Nadzorni svet Volkswagnovega koncerna, del katerega je danes še Porsche, bi lahko že čez nekaj dni odobril javno prodajo Porscheja in vstop te kultne avtomobilske znamke na borzo.

Če se bo ta pričakovana odobritev zgodila, naj bi v javni prodaji ponudili 911 milijonov delnic, je poročal Reuters. Število ni naključno, saj simbolizira model, ki je (kljub prodajno relativno nišnim številkam) še naprej osrednji steber te znamke.

Polovico delnic namerava odkupiti holding Porsche SE

Čeprav naj bi Porsche ponudil kar 911 milijonov delnic, jih bo na borzi v Frankfurtu na voljo le polovica. Polovico delnic bo namreč odkupil holding Porsche SE iz Salzburga v Avstriji. Ta je kot investitor tudi lastnik podjetja Porsche Slovenija, ki je največji trgovec z avtomobili v Sloveniji.

Že v začetku prihodnjega tedna bi torej že lahko bile na voljo delnice Porscheja, ki si od javne prodaje obeta predvsem večjo podjetniško samostojnost in potrebna investicijska sredstva za vlaganje v nove produkte. Okvirna ocena vrednosti Porscheja trenutno znaša od 70 do 80 milijard dolarjev.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin