Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
6. 1. 2015,
23.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Floyd Mayweather Bugatti Ferrari Porsche

Torek, 6. 1. 2015, 23.31

8 let

45-milijonski vozni park najbogatejšega športnika: letalo, bugattiji, ferrariji …

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Floyd Mayweather je bil lani po Forbesu najbogatejši športnik na svetu. Američan si je že privoščil zasebno letalo, štiri bugattije veyrone, več ferrarijev, rolls-roycea in porscheja.

Po Forbesu že tri leta najbolje plačani športnik na svetu

Po oceni Forbesa je bil boksar Floyd Mayweather lani spet najbolje plačani športnik na svetu. Z ocenjenimi prihodki 84,2 milijona evrov je za seboj pustil tudi nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda in enega od najboljših košarkarjev na svetu Le Brona Jamesa.

Samo za zasebno letalo je odštel okrog 38 milijonov evrov

Mayweather, ki mu denar v njegovem življenju resnično ne pomeni ovire, je v preteklosti že večkrat razkazoval svoje premoženje prek fotografij na različnih socialnih omrežjih. Sedemintridesetletni Američan je zdaj objavil fotografijo svojega voznega parka, njegovo vrednost lahko ocenimo na okrog 44 milijonov evrov.

Boksarski šampion stoji poleg zasebnega letala gulfstream V, ki stane okrog 38 milijonov, pred njim pa so parkirani še štirje bugattiji veyroni, najhitrejši serijski avtomobili na svetu, dva ferrarija 458 spiderja, lamborghini aventador, porsche 911 turbo S in ferrari 599 GTB.

"Dobrodošli v mojem svetu igrač. Kdo bi rad prišel k meni in se igral," je Mayweather zapisal poleg objavljene fotografije.

Z denarjem ni imel težav, zato pa je bil že večkrat pogojno obsojen

Pred dvema letoma je Američan objavil fotografijo svojega rolls-roycea wraitha, prek interneta pa se je bahal tudi s posnetki svojih obsežnih zbirk čevljev, očal in ur. Novembra je 15-letnemu sinu za rojstni dan kupil tudi Bentleyjev voziček za golf.

Sicer pa je Mayweather, ki je imel v preteklosti veliko več težav z organi pregona in zakona (mesec in pol je tudi že preživel v zaporu) kot z denarjem, samo za dva dvoboja dobil več kot 84 milijonov evrov in ob takih prihodkih se tudi nakup slabih dva milijona evrov vrednega veyrona zdi kot kaplja v morje …

Ne spreglejte