Sneg pade na avto in plačali boste sami - zakaj?

Kaj se zgodi, če vam s strehe hiše pade sneg na avtomobil in ga poškoduje, vi pa zanj nimate sklenjenega kasko zavarovanja? Vse je odvisno od tega, ali v hiši stanujete ali pa ste tam le na obisku.

Če se vam to zgodi pred domačo hišo in nimate kasko zavarovanja, se vam slabo piše. Če se vam to zgodi pred domačo hišo in nimate kasko zavarovanja, se vam slabo piše. Foto: Aleš Črnivec

Padli sneg s strehe je poškodoval avtomobil. Padli sneg s strehe je poškodoval avtomobil. Foto: Aleš Črnivec Prav zagotovo bi se glavni nasvet lahko glasil, da ni dobro parkirati preblizu streh ali nadstreškov. Ko se sneg topi, lahko ta pade na avtomobil, enako velja za ledene sveče.

Kdor ima vozilo brez kasko zavarovanja, mora biti še posebej previden

Kdor ima avtomobil kasko zavarovan, bi v tem primeru za škodo dobil ustrezno odškodnino. Drugače pa je za lastnike starejših vozil, za katere kasko zavarovanje ni več smiselno. Poškodba vozila zaradi padlega snega ali leda se namreč ne more kriti iz obveznega zavarovanja avtomobila. Škoda se lahko pod določenimi pogoji krije iz zavarovanja odgovornosti objekta, torej stanovanjske hiše.  

"Vendar le v primeru, da bi škodo utrpela tretja oseba," so nam potrdili na Zavarovalnici Triglav.

Povračilo škode, če ste na obisku, ne pa tudi, kadar pade sneg na avto doma

V praksi to pomeni naslednje: če sneg s strehe vaše hiše, katere lastnik ste oziroma na tem naslovu stanujete, pade na vaš avtomobil, zavarovalnica škode ne bo krila. Škodo pa bi dobili povrnjeno, če bi avto (pre)blizu strehe parkirali med obiskom. Takrat bi bili vi "tretja oseba" in bi bili zato tudi upravičeni do povračila škode.  

 

Sorodne vsebine

Komentarji

4
  • imediato / 21.02.2018. ob 12:25

    Jugda, zelo dobro ločim predmete od nevarnosti,...,"crknu" je kompresor toplotne črpalke. Trije zastopniki (dva iz LJ eden iz CE) so potrdili, da imamo to zavarovano in da nam pripada odškodnina - lokalni "šerif" pa je to zavrnil. In kako so nam vseeno povrnili škodo, pri kasku za avto so nam za neizplačano odškodnino zmanjšali plačilo zavarovanja- torej četudi imaš zavarovano, ne dobiš legalno odškodnine ampak s prevaro/goljufijo (SSKJ).

  • jugda / 21.02.2018. ob 10:26

    Imediato, očitno ne ločiš med predmetom zabarovanja in zavarovanimi nevarnostmi. Mogoče ti bo znal zastopnik razložiti, v čem je poanta, če ne pa na zavarovalnici ziher. Da pa zavarovalnice ne plačujejo vsepovprek pa je logično...saj bi propadle...

  • MarkJurko / 20.02.2018. ob 21:02

    Poštena firma ali podjetnik napišejo razločne pogoje glede poslovanja. Tako razločno, da je vsakomur, ki sprejme pogoje razumljivo za kaj se gre in kako poteka zadeva. Drobni tisk in nerazumljive pogoje pa uporabljajo le goljufi in goljufive firme.

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano