TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
31. 1. 2016,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

evropsko prvenstvo rokomet Nemčija Španija

Nedelja, 31. 1. 2016, 21.52

8 let

Zlata kolajna skoraj zakrivila zlom zoba

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nadvse presenetljivo, a popolnoma zasluženo. Nemška reprezentanca je na Poljskem osvojila naslov evropskega prvaka v rokometu, potem ko je v finalu s 24:17 premagala Špance.

Da, v finalu sta se spopadli ekipi, ki sta nastopali v isti predtekmovalni skupini kot Slovenija. Ta je po eni osvojeni točki že več kot teden dni doma. Na zadnji tekmi skupinskega dela so Slovence premagali prav Nemci, ki od uvodne tekme naprej niso več oddali niti točke. Od osmih so izgubili le na uvodni tekmi s Španci, ki pa naloge niso bili sposobni ponoviti v finalu. Nemško zmagoslavje je senzacija, saj je selektorju Dagurju Sigurdssonu manjkalo kar pet igralcev iz prve postave. A pokazali so zavidanja vredno željo in disciplino ter odšli do konca.

"Zelo smo srečni, saj smo že v zadnjem letu in pol igrali zelo dobro. Nismo prav velikokrat izgubili. Na turnirju smo jezdili pravi val, po uvodnem porazu proti Špancem je naša igra le rasla. Naša obramba in vratar sta bila neverjetna. Velika hvala igralcem, štabu in organizatorjem Poljakom za izjemen turnir," je po tekmi – to je bil za Nemce drugi naslov po letu 2004 – razlagal selektor Sigurdsson, ki je Špance strl z izjemno obrambo. Ekipa Manola Cadenasa je v prvem polčasu dosegla le šest golov.

Med tistimi, ki v preteklosti še zdaleč niso bili prva izbira, je bil tudi levičar Tobias Reichmann. Soigralec Uroša Zormana pri Kielcah je prispeval velik delež k naslovu. "Neverjetno. Težko je opisati, kaj smo dosegli. Izjemno smo ponosni. Poskusil sem preveriti, ali je medalja prava, in sem si skoraj zlomil zob," je bil hudomušen po srečanju.

"Ne moreš dobiti finala, če narediš toliko napak. Odigrali smo dober turnir, za medalje se bomo borili drugič. Naš naslednji cilj so kvalifikacije za olimpijske igre," pa je povedal Joan Canellas, ki kot rokometaš Kiela Nemce izvrstno pozna.

V aprilskih kvalifikacijah za olimpijske igre bodo njegovi tekmeci prav Slovenci, poleg njih pa še Švedi in Iranci.

Ne spreglejte