Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2024,
13.59

Osveženo pred

2 uri, 16 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Natisni članek

Aleksandar Vučić Sergej Trifunović

Sreda, 18. 9. 2024, 13.59

2 uri, 16 minut

Vučić zahteval vrnitev srbskega igralca, ki so ga aretirali Hrvati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
Sergej Trifunović | Srbski igralec Sergej Trifunović v torek v Splitu, kamor ga je policija odvedla k sodniku za prekrške. | Foto Ivana Ivanovic/PIXSELL

Srbski igralec Sergej Trifunović v torek v Splitu, kamor ga je policija odvedla k sodniku za prekrške.

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Potem ko so hrvaški policisti na mejnem prehodu s Srbijo aretirali igralca Sergeja Trifunovića, se je o tem primeru zdaj oglasil srbski predsednik.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je v objavi na Instagramu odzval na aretacijo srbskega igralca Sergeja Trifunovića v začetku tega tedna.

"Človek je moj politični nasprotnik, a tudi državljan Srbije, državljan naše države in so ga aretirali, a nihče zares ne razume, zakaj," je v posnetku na Instagramu izjavil Vučić in ob tem od vseh pristojnih državnih organov v Srbiji zahteval, naj storijo vse, da se Trifunović vrne v Srbijo.

"Hrvaške oblasti pozivam, naj doumejo, da zapiranje Srbov ne vodi k boljšim odnosom," je še dejal Vučić: "Prosim in zahtevam, da se obnašajo racionalno ter Sergeja Trifunovića čim prej izpustijo na svobodo."

Nato se je dotaknil tudi primera hrvaške pevke Severine, ki so jo nedavno na istem mejnem prehodu prijeli in zasliševali srbski policisti. Pevke sicer ni imenoval, a je jasno, da je govoril o njej: "Pred nekaj dnevi smo doživeli splošno hajko proti Srbiji le zato, ker so neko estradno umetnico iz Hrvaške nekaj deset minut zadržali na mejnem prehodu. Niso je priprli, niso je aretirali, niso je maltretirali."

Severina
Trendi Severino pridržali na srbski meji: Ne bom se vrnila, dokler je na oblasti Vučić
Severina
Trendi Srbski predsednik o Severini: O njej si mislim vse najslabše

Spomnimo: Sergeja Trifunovića so v noči s ponedeljka na torek na mejnem prehodu Bajakovo prijeli hrvaški policisti in ga odvedli v Split k sodniku za prekrške. Razlog? Obtožili so ga blatenja splitskih policistov v objavi na Instagramu, ki je nastala po tem, ko so ga lani zaradi več prekrškov za leto dni izgnali iz Hrvaške.

Sodnik za prekrške mu je medtem že izrekel pogojno kazen 60 dni zapora s preizkusno dobo enega leta, plačati pa mora tudi sodne stroške v višini 150 evrov. Trifunović se je odrekel pravici do pritožbe, s čimer je sodba pravnomočna. Sodišče mu je že vrnilo potni list, on pa je ob tem novinarjem izjavil, da bo postal Hrvat, ker da je njegova žena iz Reke.

Sergej Trifunović
Trendi Ob vstopu na Hrvaško aretirali srbskega igralca
Ne spreglejte