Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2024,
9.30

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

snemanje uboj film Alec Baldwin

Četrtek, 7. 3. 2024, 9.30

1 mesec, 3 tedne

Igralec Baldwin nenamerno ubil snemalko: zdaj je jasno, kdo je kriv #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Porota v ameriški zvezni državi Nova Mehika je 26-letno orožarko iz vesterna Rust Hannah Gutierrez spoznala za krivo nenamernega uboja, potem ko je igralec Alec Baldwin oktobra 2021 po nesreči ustrelil snemalko Halyno Hutchins in jo ubil ter ranil še režiserja, poroča televizija ABC. Posnetek sojenja si oglejte zgoraj.

Tožilcem je porotnike uspelo prepričati, da Gutierrezova ni ustrezno zavarovala orožja na sceni, njena malomarnost pa je privedla do smrti snemalke. Argument obrambe je, da je orožarka, ki ji grozi do 18 mesecev zaporne kazni, le ustrezno žrtveno jagnje.

Sojenje je trajalo dva tedna, tožilcem pa je uspelo dokazati, da je Hannah Gutierrez na sceno prinesla šest pravih nabojev, nanje pozabila in jih več ni našla vse do tragedije.

Hannah Gutierrez v času tragedije ni bilo na sceni. | Foto: Reuters Hannah Gutierrez v času tragedije ni bilo na sceni. Foto: Reuters

Snemanje filma so primerjali z igranjem ruske rulete

Odgovorna je bila za več kot 20 kosov orožja med snemanjem, v času tragedije pa je ni bilo na sceni. Tožilci so ji očitali, da je bila redno malomarna, ni opravljala svojega dela, kot je preverjanje, ali so naboji, ki jih nalaga v orožje, pravi. Snemanje filma Rust so primerjali z igranjem ruske rulete.

Zdaj, ko so dokazali, da je odgovorna orožarka, bodo tožilci skušali obsoditi Aleca Baldwina, ki mu bodo začeli soditi julija. Ker je pritisnil na sprožilec, je prav tako obtožen nenamernega uboja, čeprav trdi, da tega ni storil.

Baldwin se je med premorom pri snemanju igral s pištolo, nameril proti snemalki in jo ubil. Naboj je prebil njeno oprsje in zadel še režiserja. Baldwin zagotavlja, da niti pomislil ni, da bi lahko bil v pištoli pravi naboj. 

Tragedija je na kratko prekinila snemanje filma, ki so ga lani dokončali v Montani. Ni še znano, kdaj bo prišel v kinodvorane.

Alecu Baldwinu bodo začeli soditi julija. | Foto: Reuters Alecu Baldwinu bodo začeli soditi julija. Foto: Reuters

Preberite tudi:

Alec Baldwin
Trendi Alec Baldwin se je izrekel za nedolžnega
Alec Baldwin
Trendi Igralec Alec Baldwin znova obtožen uboja
Alec Baldwin
Trendi Alecu Baldwinu grozi nova obtožnica zaradi smrti snemalke
Ne spreglejte