Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2023,
19.21

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

ZDA obtožnica sojenje streljanje snemanje Alec Baldwin

Sreda, 18. 10. 2023, 19.21

6 mesecev, 1 teden

Alecu Baldwinu grozi nova obtožnica zaradi smrti snemalke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Alec Baldwin | Baldwin trdi, da niti ni pritisnil sprožilca, ampak je le potegnil nazaj kladivce revolverja, nakar naboj odšel svojo tragično pot. Ameriški mediji poročajo, da naj bi na revolverju pozneje opravili dodatne teste, ki Baldwinovo trditev, da ni pritisnil na sprožilca, postavljajo na laž. | Foto Guliverimage/AP

Baldwin trdi, da niti ni pritisnil sprožilca, ampak je le potegnil nazaj kladivce revolverja, nakar naboj odšel svojo tragično pot. Ameriški mediji poročajo, da naj bi na revolverju pozneje opravili dodatne teste, ki Baldwinovo trditev, da ni pritisnil na sprožilca, postavljajo na laž.

Foto: Guliverimage/AP

Tožilci v Santa Feju v ameriški zvezni državi Novi Mehiki so se odločili, da veliki poroti predlagajo nove točke obtožnice za igralca Aleca Baldwina zaradi smrti snemalke na snemanju kavbojskega filma Rust oktobra 2021, poročajo ameriški mediji. Baldwina nameravajo obtožiti nenamernega uboja Halyne Hutchins.

Baldwin je med pripravo na snemanje pritisnil na sprožilec pištole, v kateri je bil po doslej še vedno nepojasnjenih razlogih pravi naboj, in ubil Hutchins ter ranil režiserja Joela Souzo.

Čeprav Baldwin ni sam napolnil pištole, saj za to niso zadolženi igralci, tožilci vztrajajo, da je kriv, ker ni preveril, kaj je v pištoli, in je le pritisnil na sprožilec.

Nova dejstva

Tožilca iz Nove Mehike Kari Morrissey in Jason Lewis sta povedala, da bosta v naslednjih dveh mesecih predstavila nova dejstva veliki poroti.

"Po obsežni preiskavi v zadnjih nekaj mesecih so se pojavila dodatna dejstva, ki po našem mnenju dokazujejo, da je Baldwin kriv za smrt Halyne Hutchins," sta sporočila tožilca, ki sta pol leta nazaj ugotovila, da ne moreta zmagati na sodišču in sta prvo obtožnico umaknila.

Testi ne lažejo

"Testi so z gotovostjo pokazali, da strel ni mogel biti sprožen brez pritiska na sprožilec," je dejal Morrissey in dodal, da bodo dodatna dejstva veliki poroti predstavili 16. novembra.

"Žalostno je, da je takšna strašna tragedija postala zgrešena preiskava," pa so sporočili Baldwinovi odvetniki. Ameriški pravni analitiki so prepričani, da bi bil primer že končan s civilnimi odškodninskimi poravnavami, če ne bi šlo za vpletenost slavne osebe. Tovrstni primeri pogosto služijo tudi kot odskočna deska za kariere tožilcev.

Zaradi tragedije je v priporu z obtožbo nenamernega uboja končala Hannah Gutierrez-Reed, ki je bila na snemanju odgovorna za nadzor varnosti orožja in streliva.

Alec Baldwin
Trendi Igralec Alec Baldwin oproščen obtožb zaradi uboja
Alec Baldwin
Trendi Igralec Alec Baldwin uradno obtožen zaradi streljanja na snemanju filma Rust
Alec Baldwin
Trendi Igralec Alec Baldwin bo obtožen uboja
Ne spreglejte