Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 4. 2023,
7.56

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

4

Natisni članek

film obtožba smrt streljanje Alec Baldwin

Petek, 21. 4. 2023, 7.56

1 leto

Igralec Alec Baldwin oproščen obtožb zaradi uboja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

4

Alec Baldwin | Odločitev o zavrnitvi obtožb proti Baldwinu je bila sprejeta po tem, ko so preiskovalci prejeli nove dokaze, ki kažejo, da je bila pištola, uporabljena pri streljanju, preoblikovana. | Foto Reuters

Odločitev o zavrnitvi obtožb proti Baldwinu je bila sprejeta po tem, ko so preiskovalci prejeli nove dokaze, ki kažejo, da je bila pištola, uporabljena pri streljanju, preoblikovana.

Foto: Reuters

Posebni tožilci Nove Mehike, ki nadzorujejo primer streljanja med snemanjem filma Rust leta 2021, so sporočili, da bodo obtožbe nenamernega uboja zoper igralca Aleca Baldwina zavrnjene, poroča CNN. "Ta odločitev Baldwina ne odvezuje kaznivega dejanja in obtožbe se lahko vložijo ponovno," so še dodali.

Posebna tožilca Kari Morrissey in Jason Lewis sta glede Baldwinovega uboja snemalke filma Rust Halyne Hutchins povedala, da ne moreta "nadaljevati pod trenutnimi časovnimi omejitvami ter na podlagi dejstev in dokazov, ki so jih predali organi kazenskega pregona v obstoječi obliki", zato bosta zavrnila obtožbe nenamernega uboja zoper Baldwina, da bi izvedli nadaljnjo preiskavo. Dodala pa sta, da ta odločitev Baldwina ne odvezuje kaznivega dejanja in da se lahko obtožbe vložijo ponovno.

Na snemanju je bil ustreljen in ranjen tudi režiser Joel Souza.

Pištola, uporabljena za streljanje, je bila preoblikovana

Odločitev o zavrnitvi obtožb proti Baldwinu je bila sprejeta po tem, ko so preiskovalci prejeli nove dokaze, ki kažejo, da je bila pištola, uporabljena pri streljanju, preoblikovana, je za CNN povedal vir, seznanjen s preiskavo. Preiskovalci bodo tako preiskali orožje, da bi ugotovili obseg sprememb, ki bi lahko vplivale na delovanje pištole, je še dodal vir.

Kot smo že poročali, je bila kaznivega dejanja obtožena tudi Hannah Gutierrez-Reed, ki je bila na snemanju odgovorna za orožje, vendar se pri kaznivih dejanjih razlikujejo ravni malomarnosti. Obtožbe proti njej ostajajo nespremenjene, njen odvetnik pa je dejal, da se bo izrekla za nedolžno.

Animacija streljanja na pokojno snemalko Halyne Hutchins. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Animacija streljanja na pokojno snemalko Halyne Hutchins. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Odvetniki obeh obtoženih so zadovoljni

V primeru obsodbe obema sicer grozi do 18 mesecev zapora in pet tisoč ameriških dolarjev kazni. Ker je vpleteno tudi strelno orožje, bi se zaporna kazen lahko sicer podaljšala tudi na do pet let, a so tožilci to možnost že zavrnili.

"Z odločitvijo, da opustimo primer proti Alecu Baldwinu in spodbudimo ustrezno preiskavo dejstev in okoliščin te tragične nesreče, smo zadovoljni," sta za CNN povedala Baldwinova odvetnika Luke Nikas in Alex Spiro. "Pričakujemo, da bo na koncu tega procesa oproščena tudi Hannah," pa sta povedala odvetnika Gutierrez-Reedove.

S snemanjem filma so sicer nadaljevali, kot izvršni producent pri projektu pa zdaj sodeluje Matthew Hutchins, mož ustreljene snemalke.

Preberite tudi:

Alec Baldwin
Trendi Igralec Alec Baldwin uradno obtožen zaradi streljanja na snemanju filma Rust
Alec Baldwin
Trendi Igralec Alec Baldwin bo obtožen uboja
Hilaria Baldwin, Alec Baldwin
Trendi 64-letni slavni igralec že osmič postal očka #foto
Ne spreglejte