Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2017,
8.15

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Zavarovalnica Triglav

Foto: Pristop

Natisni članek

Zavarovalnica Triglav zavarovanje advertorial Jurij Zrnec

Torek, 26. 9. 2017, 8.15

2 meseca, 1 teden

Zrnec nadgradil svoj legendarni tek. Se še spomnite Joli in Mutole?

Vsebino omogoča Zavarovalnica Triglav

Foto: Pristop

Kako prepričljivo zmagati v neusmiljeni borbi proti času? Vprašali smo nekoga, ki mu je hitrost položena v zibelko, ki se je rodil s smislom za učinkovito premagovanje vsakršnih ovir, in ga postavili pred poseben izziv.

Jurij Zrnec Zavarovalnica Triglav asistenca | Foto:

Čas ima dve hitrosti. Ko se vse odvija po načrtu, teče tako neopazno in malodane prijazno, da se nam zdi, da je povsem na naši strani. V trenutku, ko se nekaj zalomi in se moramo ukvarjati z reševanjem zapletene situacije, pa postane neprizanesljiv in treba ga je prelisičiti.

Talent za borben tek

Jurij Zrnec Zavarovalnica Triglav asistenca | Foto:

Kdo to obvlada bolje kot izjemni talent za borben tek? Saj se vsi spomnimo izjemno nadarjenega tekača, ki nas je že leta 2004 povsem omrežil s svojo izdelano tehniko teka? To je absolutni prvak v posebni tekaški disciplini, počasnem teku, ki ima svoje zakonitosti, znane le redkim izbrancem.

Jurij Zrnec, ki se je po nepozabnem atletskem "škandalu" med Mutolo in Čeplakovo leta 2004 zapisal med legende "slo-mo" teka, je še naprej zvest tej tehniki in jo v bistvu na veselje svojih navijačev stalno razvija.

Razkrito: kako zablesteti v disciplini počasnega teka

Jurij Zrnec Zavarovalnica Triglav asistenca | Foto:

Zrnec, ki se je te tehnike učil pri najboljših mojstrih te veščine, bralcem Siola razkriva, kako zablesteti kot vrhunski tekač v disciplini počasnega teka na različne razdalje.

Med tekom se mora tekač osredotočiti na kolena, ki so ob malce večji teži tekača še posebej obremenjena. Ker gre za posebno estetsko tehniko, je treba analizirati tudi svoj najboljši profil, ki ga potem pazljivo izpostavljamo snemalcem in fotografom, saj bo to odločilno vplivalo na tekaški rezultat.

Posebna obutev za poseben estetski vtis

Posebej pri ženskem delu tekaške populacije naj bo vsa pozornost usmerjena na primerno obutev, zato je treba do potankosti izdelati tehniko teka v visokih petah, ki na tekaškem terenu ne smejo manjkati. Pomemben je primeren korak, da stopimo najprej na prste in ozavestimo pristanek na ozki opori, ki jo tekačicam ponuja majhna površina visoke pete.

Ob takšnih napotkih je treba nekaj pozornosti nameniti tudi primerni osredotočenosti na tekaško progo. Vse, kar se dogaja v okolici, od vročih deklet na plaži do razgrete pločevine na cesti, nam ne sme preusmeriti fokusa. To dosežemo s primerno vizualizacijo proge pred samim tekom.

Hitra in zagreta, a nikoli prva

Jurij Zrnec Zavarovalnica Triglav asistenca | Foto:

Jurij je svojo do potankosti izpiljeno tehniko začel uporabljati tudi v družbeno koristne namene. Kot vodja ekipe Obilna straža se s prelepo asistentko loteva najtežjih primerov nezgod, ki se zgodijo na cestah in v gospodinjstvih. Njegov namen je pomagati vsem, ki se znajdejo v težavah zaradi okvare avtomobila ali kolesa. Zanju ni nemogočih težav. Specializirana sta tudi za hitra domača popravila in težave, ki se zgodijo med potovanjem v tujini.

Sta hitra in zagreta, vendar vedno malce prepočasna. Obilna straža ima konkurenco – asistenčna pomoč Zavarovalnice Triglav, ki jima postavlja zelo visoke standarde. S tem tekmecem pač nista računala. Kdor prvi pride, pač prvi pomaga. V prihodnje bosta morala več delati za izboljšanje odriva in vztrajnosti.

Ključna prednost asistence Zavarovalnice Triglav je prav hitrost. Kljub vrhunskemu znanju Jurija Zrneca in dolgoletnim izkušnjam ga namreč Triglav asistenca v hitrostni preizkušnji vedno premaga.

Kako prijaviti asistenčni oziroma škodni primer pri Zavarovalnici Triglav?

Triglav Asistenca | Foto:

Ko tudi vi pridete v položaj, ko boste namesto Obilne straže raje poklicali asistenčno pomoč Zavarovalnice Triglav, sledite naslednjim napotkom za prijavo prek aplikacije Triglav asistenca.

Mobilna Aplikacija Triglav Asistenca je na voljo za Android in iPhone.

Aplikacija omogoča:

  • hitro in preprosto prijavo potrebe po asistenci oziroma nastale škode,
  • spremljanje statusa prijav ter
  • koristne informacije, ki vam bodo olajšale reševanje svojega primera.
  • Uporaba aplikacije je brezplačna, zaračuna se le prenos podatkov po ceniku izbranega operaterja.
  • Aplikacijo lahko uporabljate kot prijavljen oziroma neprijavljen uporabnik. Prijavljeni z i.triglav računom boste čas postopka prijave še bolj poenostavili in skrajšali.

Za asistenčni primer: servis mehanik avto | Foto:

  1. Najprej izberite ustrezno skupino zavarovanj (dom, vozilo, kolo, potovanje v tujini).
  2. Vnesite potrebne podatke.
  3. Priložite fotografije primera.
  4. Oddajte prijavo in počakajte na klic operaterja.
  5. Ob koncu izpolnite anketo.

Za škodni primer: narav dom počitnice zavarovanje jadranje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

  1. Izberite ustrezno skupino zavarovanj (vozilo, dom, kolo).
  2. Vnesite potrebne podatke.
  3. Priložite fotografije primera.
  4. Oddajte prijavo in počakajte na klic operaterja.
  5. Ob koncu izpolnite anketo.

Hitra in učinkovita asistenca Zavarovalnice Triglav

Kako pomembno je brezskrbno krmarjenje skozi življenje, ki nam na vsakem koraku v vsakem trenutku lahko postreže z različnimi ovirami in preprekami, se zavedajo tudi v Zavarovalnici Triglav, kjer ponujajo koristna in praktična asistenčna zavarovanja.*

Triglav Asistenca | Foto: Asistenčne storitve so del avtomobilskih zavarovanj, zavarovanj za dom, zavarovanja za kolesa in kolesarje ter turističnega zavarovanja.

Ravno hitro in učinkovito reševanje škodnih primerov je ena izmed glavnih prednosti asistenčnih zavarovanj Zavarovalnice Triglav.

Do asistenčne pomoči lahko uporabnik dostopa prek telefonske številke 080 2864 za klice iz Slovenije, +386 2 222 2864 za klice iz tujine, +386 59 09 1881 za zdravstveno asistenco v tujini ali prek mobilne aplikacije Triglav Asistenca.


Domska asistenca predstavlja hitro in učinkovito rešitev nezgod v vašem domu. Vključuje hitro pomoč strokovnjaka, ki pomaga preprečiti večjo škodo in nam priskoči na pomoč pri odpravi posledic. Domska asistenca je vključena v vseh paketih zavarovanj za dom.

Avtomobilska asistenca predstavlja 24-urno pomoč na cesti v Sloveniji in Evropi, ki jo na območju Slovenije zagotovijo v približno 30 minutah, povprečni odzivni čas v tujini pa znaša okrog 45 minut. Na voljo je tudi možnost sporočanja lokacije prek aplikacije Triglav Asistenca.

Asistenca za kolo in kolesarja je pomoč v Sloveniji in bližnjih državah, ki krije stroške prevoza kolesarja in namestitev v hotelu, stroške pomoči doma ali na cesti in prevoz kolesa ter omogoča sporočanje lokacije prek aplikacije Triglav Asistenca.

Zdravstvena asistenca v tujini predstavlja zanesljivo pomoč, ko ste v tujini. V primeru nezgode ali bolezni je na voljo 24-urna asistenca, zavarovanje vključuje kritje stroškov nujnega zdravljenja, kritje stroškov prevoza zaradi bolezni ali nezgode, in sicer v okviru dogovorjene zavarovalne vsote.

*Podrobnosti posameznega tipa zavarovanja določajo splošni pogoji zavarovanja, kot jih določi Zavarovalnica Triglav.

 

 

Ne spreglejte