Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2015,
13.12

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

laser dioptrija očala

Četrtek, 7. 5. 2015, 13.12

2 meseca

Znebite se očal ali leč s preprostim posegom, ki vam bo izboljšal življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Očala so lahko modni dodatek, vendar tisti, ki so jih prisiljeni nositi vsak dan, bi z veseljem videli, če bi se jih lahko znebili za vedno.

Ena od možnosti je odstranitev dioptrije z lasersko operacijo, obstaja pa tudi metoda vgradnje ICL-leč, ki v svetu velja za eno izmed boljših metod za odstranitev dioptrije, preden se začne pojavljati starostna dioptrija. Ponuja rešitev tudi tistim z izjemno visoko dioptrijo in precej jasnejši vid v primerjavi z laserjem. Je reverzibilna metoda, kar pomeni, da lahko pozneje, ob nastopu starostne dioptrije, tovrstno lečo preprosto odstranijo in vgradijo primernejšo.

Za kaj gre pri tovrstni metodi odstranitve dioptrije? Vstavitev znotrajočesne leče je vedno bolj priljubljena in razširjena operacija, saj je zelo natančna, varna in neboleča.

Leča je zelo majhna in narejena iz prožnega, očesu prijaznega materiala, ki se med posegom vgradi v oko, in sicer v predel za zenico, na lastno očesno lečo.

Gre za najbolj naraven način korekcije vida, saj se ne posega v strukturo očesa – ne pride do tanjšanja roženice kot pri laserski korekciji vida.

Za koga je primerna metoda z vgradnjo ICL leče? Operacija je primerna predvsem za zdravljenje kratkovidnosti med 21. in 43. letom. Prednost posega je tudi v tem, da lečo po 43. letu preprosto zamenjajo z novo, starosti bolj primerno lečo.

Primerna je za korekcijo vseh vrst dioptrije, tudi zelo visoke dioptrije. Edina omejitev je globina spodnjega prekata: v očesu mora biti dovolj prostora za vgradnjo te leče.

Rezultati pri ostrini vida so vidni že po nekaj minutah Pacienti, ki so že prestali operacijo, so navdušeni predvsem nad hitrimi rezultati: vid se najprej začne izboljšati že po 10 minutah, v 24 urah pa so že zelo blizu končni vidni ostrini.

Operacija je zelo hitra, navadno traja samo 15 minut, okrevanje pa samo en dan, kar pomeni, da boste svet z novimi očmi opazovali z nasmehom že zelo kmalu, vaša očala pa bodo dokončno lahko romala v koš za smeti.

Zakaj izbrati metodo z vgradnjo leče ICL namesto laserske korekcije? Glavne prednosti vgradnje leče pred lasersko korekcijo so:

- Poseg je manj invaziven: tkivo roženice ostane nedotaknjeno, saj umetno lečo preprosto samo postavijo na mesto, kjer je naša leča.

- Lečo lahko zamenjajo: v kolikor pride do zapletov po operaciji ali celo do spremembe očesnega stanja, torej dioptrije, lahko lečo odstranijo ali nadomestijo s primernejšo.

- Leče vsebujejo zaščito pred UV-žarki.

- z vgradnjo leč lahko pacient pričakuje izjemno dobre rezultate, tudi pri nočnem vidu.

Ne spreglejte