Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2013,
20.20

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

granatno jabolko buča sladki krompir jesen živila

Ponedeljek, 14. 10. 2013, 20.20

1 leto, 7 mesecev

Začnite z uživanjem! Tukaj so jesenska superživila!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prišla je jesen in z njo spremenjena, bogata, pestra, vitaminov polna jesenska ponudba zdrave prehrane, ki si jo lahko, če želite, privoščite, da potešite lakoto in ohranite dobro kondicijo.

Jeseni so se mize od nekdaj šibile pod dobrotami narave, med katerimi smo poiskali nekaj superživil za ohranjanje vaše diete, zdravja, dvigovanje življenjske energije.

Jabolka Jabolka so zelo hranilna, polna vitaminov C in B, vlaknin, železa in kalcija. Jabolko na dan prežene vse zdravnike stran. Saj se spomnite, kajne? Jabolka tudi dokazno podaljšujejo življenjsko dobo, večajo življenjsko energijo, jabolčni kis topi maščobe, jabolka pa nam pomagajo tudi v boju proti nastanku rakavih celic.

Buče Z bučami boste dosegli dobro, zdravo in popolno prehrano. Buče tudi uravnavajo sladkor v krvi, so zelo nasitne in vsebujejo veliko vlaknin, ki vam pomagajo pri prebavi. Vsebujejo več kalija kot banane, zato so priporočljive tudi za otroke. Zelo hranljiva in okusna so bučna semena, pri katerih pa moramo paziti, da niso preveč slana.

Kaki Ko pomaranče izginejo iz naših hladilnikov, pride na vrsto kaki, skriti borec proti prehladu in odličen jesensko-zimski vir vitamina C. Kaki krepi imunski sistem in pozitivno pripomore k hitrejšemu okrevanju ob gripi in prehladu, zmanjšuje možnost obolevanja za rakom, ne zvišuje holesterola, kar pripomore k temu, da mu zlahka damo naziv živila, prijaznega do srca.

Granatno jabolko Granatno jabolko je naravni regenerator kožnih celic, ki preprečuje nastajanje gub, preprečuje otrdevanje žil in je bogatejši vir antioksidantov kot vino, čaj ali naravni sokovi. Granatno jabolko zavira nastanek srčnih obolenj, obenem pa je tudi zelo nizkokalorično.

Rdeča pesa Rdeča pesa je visoko hranljiv vir vitamina C, vlaknin in magnezija, ki krepi kosti. Vsebuje tudi veliko železa in vitaminov A, B1, B2 in B6, starejši ljudje pa so ji že v preteklosti pripisovali pozitiven vpliv na srce.

Sladki krompir Sladki krompir je dobro živilo, ko gre za življenjsko energijo. Vsebuje seveda veliko ogljikovih hidratov, ne glede na način, kako ga pripravite, pa vsebuje tudi veliko antioksidantov, ki zavirajo nastanek infekcij. Obenem to živilo pozitivno vpliva na vaše počutje celo v najbolj turobnih dnevih. Bogato je z vlakninami, železom, kalcijem, magnezijem, betakarotenom in vitamini. Samo en pečen sladki krompir vsebuje petkratno dozo vitamina A, ki ga dnevno potrebuje telo.

Ne spreglejte