SiolNET. Trendi Zdravje
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Resortu Špik ledeniški wellness na toplem

0

termometer

Med najsodobnejše turistične proizvode na slovenskem in širšem evropskem trgu spada ledeniški wellness, ki so ga premierno predstavili v Resortu Špik.

"Gozd Martuljek in Jezerci že leta veljajo za prostor s posebno mikroklimo in z vodo bogatim podzemljem. Letos nam je uspelo na osnovi vzorcev iz testnih vrtin pridobiti vodo ledeniškega izvora, ki smo jo vključili v širok spekter programov dobrega počutja, od sveta vod in savn do kozmetičnih in drugih terapevtskih programov," je od odprtju ledenipkega wellnessa povedala Simona Rozman, vodja wellnessa v Resortu Špik.

V Resortu Špik se lahko z ledeniško vodo osvežimo v:

- Svetu vode: velikem plavalnem bazenu je dodana voda ledeniškega izvora, - Svetu savn: v bazenčku za ohlajanje, - Centru lepote: v večini lepotnih in terapevtskih programov, - V posebnih stekleničkah z razpršilko pa jo lahko gostje dobijo tudi v Alpskem wellnessu – posebnost Špika s petimi tematskimi sobami. Ledeniška voda v pršilu je primerna za vlaženje, osvežitev in pomiritev kože.

Ledeniška voda pomaga obnoviti naravno ravnotežje v telesu in skupaj z elementi zraka, ledu in ledeniških kamnov predstavlja osrednji element prvega Glacial SPA v tem delu Evrope.

Ledeniška voda je kraljica vseh vod

Voda iz podzemnih ledeniških jezer je voda vseh vod. Vsebuje nadpovprečen delež oligomineralov, ima idealno razmerje med kalcijem in magnezijem (2:1), nevtralni pH, je diuretik, ki ugodno vpliva na počutje, in ima nizko vrednost natrija.

Številni izviri vode, za razliko od ledeniških, se med kroženjem onesnažijo s strupi iz okolja in sledovi farmacevtskih izdelkov, voda iz podzemnih ledeniških jezer pod Martuljkom pa že več kot tisoč let nedotaknjena leži globoko v zemlji.

V neposredni bližini Triglavskega narodnega parka – v objemu med Julijskimi Alpami in Karavankami –se je pred več kot dvema milijonoma let začela era pleistocena, ko je območje preoblikoval zgornjesavski dolinski ledenik, dolg več kot 40 kilometrov. Ta je, preden se je umaknil visoko v Julijce, pred 12 tisoč leti pustil za seboj vodo z izjemno veliko mineralov in pokrajino, ki so jo preoblikovali odtoki.

Pestrost in številne danosti doline sta v preteklosti bistveno vplivali na življenje ljudi in njihovih navad, danes pa prav te doline in to okolje nudijo tudi številne možnosti za preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi in odkrivanje njenih zakladov, kot so slapovi, jezera ter bogata flora in favna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin