Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
17.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

hujšanje fitnes

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 17.46

8 let

Trening za maksimalno kurjenje odvečne maščobe (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Se še spomnite, da smo v eni izmed prejšnjih objav govorili o vadbi za stoodstotni rezultat? Tokrat smo se z Mihom odpravili v telovadnico.

Omenili smo, da je najboljša kombinacija aerobne in anaerobne vadbe. Kaj je aerobna vadba, kdaj in kako jo izvajati, že veste. Ker pa obljuba dela dolg, vam v tokratni objavi razkrivamo še drugi nepogrešljivi del, anaerobno vadbo. Anaerobna vadba se izvaja v krajših časovnih intervalih Za anaerobno vadbo je značilno, da se izvaja v krajših časovnih intervalih, večja pa je intenzivnost mišičnega tkiva. Ena izmed najbolj prepoznavnih oblik tovrstne vadbe je trening z utežmi. Fitnes centri iz dneva v dan pridobivajo število obiskovalcev, saj se ljudje vedno bolj zavedajo pozitivnih učinkov tovrstne oblike treninga.

Če želimo shujšati, je pomembno, da to storimo na zdrav in pravilen način. Številka na tehtnici ne sme biti edino merilo, a pomembno je tudi to, da je naše telo čvrsto in lepo oblikovano. In prav kombinacija obeh vadb in pravilne prehrane bo prinesla želen rezultat.

Trening z utežmi S treningom z utežmi povzročimo, da telo vadi pod dodatnim naporom, na kar se telo prilagodi s povečanjem mišične mase. Mogoče se sliši vse skupaj precej preprosto, vendar ni ravno tako.

Da bodo vse zadeve na svojem mestu, je treba obremeniti vse mišične skupine. Smiselno je, da se odločite za delitev treninga in tako v tednu dni postopoma obdelate vsa področja. Lahko si razporedite vaje na tiste za zgornji in spodnji del ali pa po dnevih kombinirate posamezne mišične skupine.

Pomembno je tudi število ponovitev: izberite takšno obremenitev, da lahko naredite od 10 do 12 ponovitev (= ena serija). Med serijami si vzemite približno 45 sekund počitka in se pripravite na nove ponovitve. Posamični gib oziroma vajo torej izvajate trikrat po 10–12 ponovitev.

Trening naj ne bo predolg. Povsem dovolj bo, če intenzivno vadite nekje 40–45 minut. Pred začetkom treninga ne pozabite na ogrevanje, na koncu pa lahko kakšno minuto namenite tudi raztezanju.

Ne spreglejte