SiolNET. Trendi Zdravje
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spanje po skodelici kave – recept za več energije

2

termometer

Ste neprestano utrujeni? Obstaja zdravilo: popoldne spijte kavo, nato pa si privoščite kratek spanec in imeli boste več energije.

Če si želite več energije, ki vas bo spremljala čez dan in tako preglasila utrujenost, je najbolje, da po tem, ko spijete skodelico popoldanske kave, za 20 minut zadremate. Če želite maksimalno izkoristiti učinek kofeina, morate nekaj minut odspati, še preden začne kava delovati, trdijo strokovnjaki. Poživljajoči napitek začne delovati po od 20 minutah do pol ure po zaužitju. V tem času pa je najbolje, da si vzamemo čas za počitek.

Kombinacija kave in spanja je najbolj učinkovita za dvig energije. Veliko bolj, kot če bi le spali ali le popili kavo. Tako imenovana spalna kava, kot pišejo na spletni strani Elite Daily, postaja vse pogostejša praksa. Razširjena je po Španiji, počasi pa jo usvajajo tudi drugod. Strokovnjaki jo vse bolj priporočajo, še posebej zaradi vse pogostejše kronične utrujenosti.

V raziskavi, ki jo povzemajo v Elite Daily, so sodelujoči v Veliki Britaniji po spalni kavi naredili manj napak v simuliranih testih vožnje, medtem ko so japonski udeleženci imeli veliko boljše rezultate na testih spomina.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin