Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2014,
9.03

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

meditacija osebna rast

Sobota, 22. 3. 2014, 9.03

4 leta, 3 mesece

Skupinska meditacija za novo dobo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob iskanju novih duhovnih spoznanj ni treba, da smo sami. Skupinske meditacije tako nudijo lažjo pot k spoznavanju samega sebe in duhovni rasti.

Transmisijska meditacija je vedno bolj prisotna tudi v Sloveniji. Pretekli konec tedna smo se lahko s to obliko skupinskega dela v smeri duhovne rasti spoznali na sejmu Altermed v Celju, kjer so se različne modrosti vzhoda in zahoda spajale pod eno skupno točko – vračanju k naravi in samemu sebi.

Gre za obliko meditacije, ki poteka v skupini, ljudje, ki vodijo tovrstne skupine, govorijo o preoblikovanju energij, ki prehajajo z višjih ravni na nižje, tako da postanejo otipljive za širši krog ljudi. Med sodelujočimi v meditaciji je tako mogoče čutiti pretok energij, kjer so telesa nekakšen instrument, skozi katerega vodniki meditacije med vsemi prisotnimi pošiljajo energijo.

Preprost proces, ki pospeši osebni napredek Ta oblika meditacije je posebej zanimiva za tiste, ki se šele spoznavajo s svojo duhovno platjo, saj gre za precej preprost proces, ki ne zahteva posebnih izkušenj. Po trditvah različnih sogovornikov naj bi bile izkušnje pri transmisijski meditaciji tako intenzivne, da se že po letu dni rednega udejstvovanja v tej smeri doseže velik osebni napredek. Nekateri bi ta napredek v primerjavi z običajno meditacijo označili tudi kot priložnost za nekajletni preskok oziroma pospešitev duhovnega razvoja, ki pripelje do globljih sprememb v samem jedru naše osebnosti.

Duhovna rast in samozavedanje nam namreč odpreta delčke osebnosti, ki smo jih prej, običajno tudi zaradi tega, ker nas družba že od rojstva oblikuje v naprej začrtan kalup, nezavedno zatirali. Tako smo po uspešnem iskanju stika s samim seboj bolj odprti do sebe in drugih, lažje sprejemamo in dajemo ljubezen, ob tem pa lahko postanemo tudi bolj kreativni, saj se naučimo razmišljanja zunaj nam običajnih okvirjev.

Del skupinske meditacije je tudi spontano zdravljenje Že prvi rezultati pospešenega poglabljanja vase nam tako dajejo osnovo za nadaljnje delo in pot, ki jo lahko nadaljujemo samostojno, ali pa se v okviru meditacijskih skupin še naprej tesno povezujemo s krogom ljudi, med katerimi se pretaka energija k tistemu, ki jo v danem trenutku potrebuje. Tako smo poleg širšega spoznavanja samega sebe deležni tudi pretoka energije sodelujočih, kar se odraža tudi kot spontano zdravljenje.

Kot pri vsakem iskanju višjega jaza pa je tudi tu pomembno zavedanje o čistem namenu oziroma motivu, ki ga s to obliko meditacije želimo doseči, saj nas bo le jasno vizualiziran motiv lahko resnično pripeljal na mesto, kjer se bomo očistili ega in vseh preostalih bremen, ki težijo sodobnega človeka.

Ne spreglejte