SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
 • Messenger
 • Messenger

Preverite prisotnost protiteles po cepljenju s hitrimi testi LOMINA kar v zavetju svojega doma

Oglasno sporočilo

Pred časom so se v naših lekarnah pojavili hitri testi za preverjanje prisotnosti protiteles za koronavirus za domačo uporabo uglednega švicarskega podjetja LOMINA. Z njimi smo lahko preverili, ali smo bili do sedaj že v stiku z virusom in ali se je naše telo nanj odzvalo s tvorbo protiteles. Po novem pa lahko z novo serijo testov preverimo tudi, ali je naše telo začelo tvoriti protitelesa po cepljenju. V podjetju LOMINA so poskrbeli tudi za novo priročnejše pakiranje, saj so testi na voljo v kompletu po 2 kosa (NAROČI).  Ob naročilu prek spleta uporabite kodo LOMINA in teste vam bodo poslali brez poštnine.  

Lomina V Sloveniji je bilo do sedaj uradno potrjenih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2 že več kot 230.000. Na drugi strani pa so ljudje, ki okužbe še niso preboleli, ali jim je niso uradno potrdili ali pa so jo preboleli brez znakov okužbe in zanjo sploh ne vedo. Mnogi med njimi se verjetno sprašujejo, ali so v njihovem telesu prisotna protitelesa za koronavirus.

Slednje je mogoče preveriti s preiskavo krvi v nekaterih laboratoriji, zadnje čase pa tudi kar doma. V nekaterih (spletnih) lekarnah in specializiranih trgovinah je mogoče (po precej bolj dostopni ceni) kupiti hitre teste za odkrivanje prisotnosti protiteles za koronavirus za domačo uporabo.

Postopek testiranja je zelo enostaven in primerljiv z rutinskim preverjanjem ravni sladkorja v krvi pri sladkornih bolnikih, saj se z vbodom v prst odvzame le nekaj kapljic krvi, ki jih zmešajo z reagentom in nakapljajo na kontrolno ploščico.

VIDEO:

V švicarskem podjetju LOMINA si nenehno prizadevajo za nadgradnjo in izboljšanje tehnologij izdelkov, zato so zadnje serije njihovih testov po novem namenjene tudi za ugotavljanje prisotnosti protiteles po cepljenju. Po uveljavitvi cepljenja je bilo testiranje na protitelesa pomembno za vse, ki bi želeli s testom potrditi, da nimajo protiteles, saj proizvajalci cepiv odsvetujejo cepljenje oseb z aktivno okužbo z novim koronavirusom. Cepljenje z različnimi cepivi je v polnem razmahu. V Sloveniji je bilo, vsaj z enim odmerkom, cepljenih že več kot 480.000 ljudi. Tudi med njimi se postavljajo vprašanja, v kolikšni meri so zaščiteni pred okužbo s koronavirusom. Sprašujejo se tudi, ali je njihovo telo (že) začelo tvoriti protitelesa. S hitrimi testi za odkrivanje prisotnosti protiteles LOMINA lahko sedaj dobijo odgovor tudi na to vprašanje (NAROČI). Glede na to, da se protitelesa začnejo tvoriti različno, odvisno od tega, s katerim cepivom ste bili cepljeni, je dobro, preden naredite test, preveriti, kaj velja za vaše cepivo.

Komu so testi LOMINA namenjeni?

 1. Vsem, ki bi pred cepljenjem želeli s testom potrditi, da nimajo protiteles. (Proizvajalci cepiv odsvetujejo cepljenje oseb z aktivno okužbo z novim koronavirusom.)
 2. Če ste se cepili in bi želeli preveriti, ali je vaše telo po cepljenju začelo tvoriti protitelesa.
 3. Če ste virus preboleli in vas zanima, ali so v vašem telesu še vedno prisotna protitelesa.
 4. Če imate omejen dostop do laboratorija.
 5. Če ne želite sebe ali druge po nepotrebnem izpostavljati možnosti okužbe
 6. Če mislite, da ste bili izpostavljeni novemu koronavirusu.
 7. Če živite z rizičnimi osebami.
 8. Če želite preventivno preveriti, ali ste bolezen covid-19 že preboleli.
 9. Če želite spremljati, koliko časa so v vašem telesu že prisotna protitelesa.

Kaj pomenijo rezultati testa?

Lomina Organizem lahko tvori protitelesa IgM, ki so značilna za zgodnje faze okužbe; lahko tvori protitelesa IgG, ki so značilna za kasnejše faze okužbe in v našem organizmu ostanejo dlje časa, nas varujejo dlje časa; lahko pa, da bo hitri test pokazal prisotnost obeh vrst protiteles, tako IgM kot IgG, kar lahko pomeni, da ste okužbo preboleli pred kratkim.

Občutljivost testa je večja od 95 odstotkov, vendar obstaja možnost, da test ne zazna protiteles pri osebah, ki imajo zelo nizko koncentracijo teh.

Kljub veliki zanesljivosti pa ti testi za zdaj ne štejejo za uradni dokaz. Zaradi razmer, v katerih smo se znašli, bodo takšni in podobni testi postali predmet pogoste uporabe.

Lomina V podjetju LOMINA so mislili tudi na to in zato pripravili hitre teste za odkrivanje prisotnosti protiteles proti novemu koronavirusu v dveh različnih pakiranjih. Različica A ali "družinska različica" vsebuje 5 testov, ki si jih lahko razdelite med družinskimi člani ali prijatelji oz. si jih prihranite za kasnejša testiranja, saj je prisotnost protiteles smiselno spremljati in testiranje vsake toliko časa ponoviti. V novi različici B pa sta 2 testa.

Z nekaj kliki na spletnih prodajnih mestih boste potešili radovednost in dobili odgovor na vprašanje kar v objemu svojega doma.  

Brezplačna poštnina ob naročilu prek spleta s kodo LOMINA.

Skupina LOMINA AG je mednarodno podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo medicinskih diagnostičnih pripomočkov.

Naročnik oglasnega sporočila je Meditrina.


Članek je oglasno sporočilo in ne predstavlja mnenja uredništva portala Siol.net. 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin