Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 5. 2023,
11.35

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vzajemna

Natisni članek

advertorial zdravstveno zavarovanje zdravnik čakalne dobe zdravje Varuh zdravja Zdravstvena polica Vzajemna

Torek, 16. 5. 2023, 11.35

2 meseca, 1 teden

Pomlad na vidiku: kaj lahko pričakujemo?

Vsebino omogoča Vzajemna

Čeprav nas pomlad razvaja z več sonca in višjimi temperaturami, pa to obdobje prinaša kup zdravstvenih nevšečnosti, zaradi katerih ne moremo tako sproščeno uživati v spomladanskih dnevih. Med najpogostejšimi spomladanskimi zdravstvenimi težavami zdravniki navajajo sezonske alergije, astmo, boreliozo, dihalne težave in vnetje oči.

Daljši dnevi, spomladansko cvetje in sonce – lahko bi uživali, a nam jo zdravje včasih malce zagode in takrat je dobro imeti načrt, kako ukrepati ob nenadnih zdravstvenih težavah. | Foto: Shutterstock Daljši dnevi, spomladansko cvetje in sonce – lahko bi uživali, a nam jo zdravje včasih malce zagode in takrat je dobro imeti načrt, kako ukrepati ob nenadnih zdravstvenih težavah. Foto: Shutterstock

Kihanje, zamašen nos, izcedek iz oči, vneto grlo in srbeča koža ... Namesto da bi uživali v tem letnem času, ki nas razveseljuje s cvetenjem, soncem in toploto, se skrivamo za zaprtimi okni in čakamo, da mine. Misel na to, da bi zaradi alergij ali drugih sezonskih težav obiskali specialista, hitro odženemo, saj nas dolge čakalne dobe velikokrat odvrnejo od dobrih namenov. Če bi poskušali priti na vrsto v javnem zdravstvu, bi pregled dočakali verjetno proti koncu leta, ko pa je naših sezonskih težav že zdavnaj konec. Tako se zanašamo na domače pripravke in kupujemo pripomočke, ki jih je mogoče dobiti v prosti prodaji.

Nezdravljene alergije lahko vodijo do poslabšanja zdravstvenih težav, zato se moramo tudi teh zadev lotiti resno. Splošni oziroma osebni zdravnik nam sicer lahko predpiše zdravila, ki bodo hitro ublažila nadležne simptome, a za celostno obravnavo težav moramo čim hitreje priti do specialista, ki bo opravil diagnostiko in nam predpisal ustrezno terapijo.

Hitro do kakovostnih zdravstvenih storitev z Zdravstveno polico

Čakalna doba na alergološke teste trenutno znaša pol leta.  | Foto: Shutterstock Čakalna doba na alergološke teste trenutno znaša pol leta. Foto: Shutterstock

Vsak od nas si želi, da so mu zdravstvene storitve na voljo takoj, ko jih potrebuje. Samoplačniške zdravstvene storitve so lahko za večino ljudi prevelik finančni zalogaj, zato je za vse, ki si želijo dobiti najboljšo obravnavo za svoje zdravje, zelo dobrodošlo zavarovanje Zdravstvena polica Varuha zdravja, Vzajemne. Z zavarovanjem Zdravstvena polica boste za specialistično obravnavo ali poseg na vrsti že v nekaj dneh, in to brez visokih stroškov.

Zavarovanje Zdravstvena polica vam omogoča hiter dostop do samoplačniških specialističnih storitev, operativnega posega ali drugega mnenja specialista, ko ste v dvomih.

Med ključnimi prednostmi so še Dr. Posvet, ki omogoča posvet z zdravnikom, kadarkoli ga potrebujete, pomoč na domu, kritje stroškov zdravil, zavarovalna vsota do 30 tisoč evrov in brezplačna asistenca zavarovalnice.

Kako do pravočasne zdravstvene storitve?

Ko pri osebnem zdravniku dobite napotnico za zdravstveno storitev, preprosto pokličite v asistenčni center Varuha zdravja na telefonsko številko 080 20 60 in strokovno usposobljenim svetovalcem zaupajte potrebne podatke.

Zavarovalnica za zavarovanca v celoti pripravi načrt zdravljenja in mu pomaga vse od začetka do zaključka zdravljenja, organizira obisk pri zdravniku specialistu in poskrbi za hitro organizacijo pregleda ali operativnega posega.

Mreža vrhunskih izvajalcev

Sklenete lahko Zdravstveno polico za specialistične zdravstvene storitve, operativne posege in za otroke od dopolnjenega 1. do vključno 25. leta. | Foto: Shutterstock Sklenete lahko Zdravstveno polico za specialistične zdravstvene storitve, operativne posege in za otroke od dopolnjenega 1. do vključno 25. leta. Foto: Shutterstock

V mrežo zdravstvenih izvajalcev Varuha zdravja je vključenih več kot 130 domačih in tujih uglednih ustanov in izvajalcev, ki zagotavljajo kakovostno zdravstveno obravnavo, urejene prostore, najsodobnejšo medicinsko opremo, visoke standarde obravnave zavarovancev ter hitro časovno dostopnost zdravstvenih storitev.

Zavarovanje po lastni meri

Zdravstvena polica za operativne posege pa zagotavlja hiter dostop do operacij. | Foto: Thinkstock Zdravstvena polica za operativne posege pa zagotavlja hiter dostop do operacij. Foto: Thinkstock

Zdravstveno polico pri Vzajemni lahko oblikujete po svojih potrebah in željah. Vsa zavarovanja je mogoče nadgraditi z izbirnimi kritji.

Na voljo je več različnih paketov Zdravstvene police. Zdravstvena polica za specialistične zdravstvene storitve omogoča hiter dostop do samoplačniških specialistično-ambulantnih posegov, protibolečinskih terapij, fizioterapij, zobozdravstvenih storitev, drugega mnenja, pomoči na domu ter zdravil. Povprečna čakalna doba za obisk pri specialistu je več kot šest mesecev, z Zdravstveno polico za specialistične zdravstvene storitve pa lahko specialista obiščete že v nekaj dneh.

Zdravstvena polica za operativne posege pa zagotavlja hiter dostop do operacij. Za operacijo doma ali v tujini boste na vrsti v le nekaj dneh. Zavarovalnica za vas organizira operacijo doma ali v tujini ter krije stroške zdravljenja. Zavarovanje vključuje več kot 850 operativnih posegov.

Na voljo je tudi Zdravstvena polica za otroke, ki omogoča hiter dostop do samoplačniških zdravstvenih storitev. Omogoča tudi izplačilo zavarovalnine, če otrok zboli za sladkorno boleznijo tipa 1, kritje zobozdravstvenih storitev, ki so potrebne zaradi posledic nezgode, ter pridobitev drugega mnenja. Zdravstvena polica za otroke je oblikovana v paketih Junior in Junior Plus.

Predani zdravju, predani vam

vzajemna | Foto: Stopnjo zadovoljstva uporabnikov pri Varuhu zdravja redno merijo z anketiranjem. Lani sta splošni oceni zadovoljstva z asistenco zavarovancem in obravnavo pri partnerjih iz Mreže Varuha zdravja dosegli povprečni oceni 4,82 in 4,83 od 5.

Za več informacij o individualnem in kolektivnem zavarovanju Zdravstvena polica obiščite spletno stran www.vzajemna.si ali se na brezplačni telefonski številki 080 20 60 dogovorite za posvet z enim od svetovalcev Varuha zdravja.

Kolektivna zdravstvena polica

ljudje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

S sklenitvijo Kolektivne zdravstvene police lahko delodajalci svojim zaposlenim omogočijo hitrejšo pot do zdravljenja v primeru poškodbe ali bolezni in s tem hitrejšo vrnitev v aktivno življenje.

Odločite se lahko tudi za Kolektivno nezgodno zavarovanje in Kolektivno zavarovanje za težje bolezni. Z izbiro ustreznega kritja ter možnostjo prilagoditve višine zavarovalne vsote vam Kolektivna zdravstvena polica omogoča fleksibilnost pri sestavljanju zavarovanja po meri vašega podjetja in vaših zaposlenih.

Ključne prednosti Vzajemnine Zdravstvene police Varuha zdravja:

  • hiter dostop do samoplačniških specialističnih storitev,
  • hiter dostop do operativnega posega,
  • pomoč na domu,
  • hiter dostop do drugega mnenja specialista,
  • kritje stroškov zdravil,
  • posvet z zdravnikom 24 ur na dan in sedem dni v tednu,
  • brezplačna asistenca zavarovalnice,
  • obisk zdravnika na primarni ravni,
  • zavarovalna vsota do 30 tisoč evrov.
Ne spreglejte