Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 6. 2014,
17.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

navade

Četrtek, 19. 6. 2014, 17.10

8 let

Pet stvari, ki vam bodo polepšale vsako jutro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ste med tistimi, ki jim zgodnje vstajanje ne ustreza najbolj? Razkrivamo vam nekaj trikov, ki vam bodo olajšali prebujanje, jutra pa bodo zaradi njih lepša.

Ko zazvoni, takoj skočite iz postelje? Ko zaslišite budilko, takoj skočite iz postelje in ne poležavate? Čeprav je to po eni strani boljše, kot če si budilko vsaj še dvakrat prestavite, hitro vstajanje ni dobro za hrbtenico. Ob hitrem skoku iz postelje namreč naenkrat preveč zahtevate od svojega telesa. Vsi hitri gibi zjutraj se zato lahko končajo z bolečino ali krčem. Prav tako se vam lahko ob hitrem vstajanju tudi zvrti v glavi, saj kri na hitro steče v noge.

Nasvet: Ko zaslišite budilko, še malo poležite v postelji. Počasi odprite oči, na rahlo se pretegnite, dvakrat globoko vdihnite in se počasi usredite. Lahko si tudi objamete kolena, da si jih malo ogrejete, nato pa počasi vstanete.

Dviganje rolete, odgrinjanje zaves? Medtem ko se pripravljate za službo ali odhod na predavanja, vam to ne bo pomagalo pri prebujanju. Zjutraj potrebujemo naravno svetlobo, le tako se bomo najbolje aktivirali.

Nasvet: Ko vstanete iz postelje, še pred odhodom v kopalnico dvignite rolete oziroma odgrnite zavese. Odprite tudi okno, svež zrak vas bo takoj prebudil, če pa bo v sobo prišlo še nekaj sončne svetlobe, še toliko bolje.

V popoldnevu storite kaj zase Jutra se velikokrat začnejo s hitenjem, tudi v službi veliko hitite in ste pod stresom, zato si popoldne, ko boste imeli prosto, vzemite nekaj časa zase.

Nasvet: Popoldne naredite nekaj lepega zase. Karkoli že to je, počutili se boste dobro.

Gumb za dremež Ste v skupini tistih, ki tako radi in redno uporabljajo gumb za dremež? Strokovnjaki za spanje svetujejo, da prenehate, saj vsakič, ko se prebudimo in nato zaspimo za naslednjih deset minut, to pa ponovimo zjutraj vsaj še dvakrat, zmedemo notranjo uro. Zato je zvečer tudi težje zaspati.

Nasvet: Za lepši dan prenehajte uporabljati gumb za dremež.

Zjutraj najprej telovadite? Pol ure po tem, ko se zbudite, je priporočljivo zajtrkovati, s čimer telesu priskrbite gorivo. Če ste med tistimi, ki zjutraj takoj telovadite ali greste teč, ni s tem nič narobe, a vseeno si pred tem privoščite lahek prigrizek.

Nasvet: Če jutro začnete s telovadbo – in tega ne moremo početi s polnim želodcem – si zato, da boste telesu kljub vsemu dali nekaj energije, privoščite kakšno banano ali pest orehov.

Ne spreglejte