Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2014,
14.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hujšanje vadba telovadba

Torek, 25. 3. 2014, 14.23

7 let, 12 mesecev

Pet preprostih obrokov za popolno postavo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V tokratnem videu Miha ne bomo videli v telovadnici, ampak za kuhinjskim pultom. Predstavil nam bo pet preprostih, a zdravih obrokov.

Pravilna prehrana je ključni del vsake uspešne preobrazbe. Če vas zanima, kako pravilno razporediti obroke skozi ves dan, si lahko primer jedilnika, ki je sestavljen iz zdravih, okusnih in za pripravo preprostih obrokov, ogledate v tokratnem videovodniku z Mihom Geršičem.

Najbolj pomembno je, da skozi dan zaužijemo več manjših obrokov, ki vsebujejo pravilno razmerje med makrohranili: beljakovinami, ogljikovimi hidrati in maščobami.

Zajtrk Da bomo že od jutranjih ur polni energije, dan začnimo z zajtrkom. Ne potrebujemo veliko časa, da si pripravimo okusen in zdrav obrok. Jajčna omleta z zelenjavo in začimbami, poleg pa tanka rezina polnozrnatega kruha je odlična izbira. V samo desetih minutah bomo poskrbeli, da bo telo dobilo vso potrebno energijo za uspešen začetek dneva.

Malica Ko pride čas malice, so na jedilniku pogosto hitri in nezdravi obroki. Preprost obrok, ki lahko nadomesti vse nezdrave razvade, je zrnati sir, ki mu lahko dodate sesekljan drobnjak, zraven pa si privoščite nekaj borovnic.

Kosilo Kosilo je obrok, na katerega skoraj nihče ne pozabi. Velikokrat pa se zgodi, da ste po dnevnih obveznostih precej utrujeni, zato ne najdete dovolj energije za pripravo kakovostnih obrokov. Mi si bomo danes privoščili okusnega in hitro pripravljenega piščanca in zelenjavo na žaru, kot prilogo pa rjavi riž. K obroku lahko dodate še solato po izbiri in tako telesu priskrbite zdrave vlaknine.

Po vadbi V drugi polovici dneva je na sporedu telesna aktivnost. Pred tem smo pri vsakem obroku zaužili nekaj ogljikovih hidratov, ki bodo poskrbeli za potrebno energijo. Po treningu pa je pametno najprej zaužiti beljakovinski napitek in tako v telo vnesti beljakovine za poznejšo regeneracijo.

Večerja Zaužili smo že zajtrk, malico, kosilo in napitek po treningu. Čaka nas samo še lahka večerja in seveda zaslužen počitek. Da ne bomo porabili preveč časa, pripravimo zeleno solato s češnjevimi paradižniki in nekaj mocarele, ki jo začinite z olivnim oljem, kot vir beljakovin pa dodajte še tunino v lastnem soku. Za piko na i si lahko privoščimo še pest lešnikov ali mandljev in s tem na hiter način dodamo še en mini obrok.

Ne pozabimo na tekočino! Nikakor pa ne smemo pozabiti na tekočino. Voda je odlična izbira, saj blagodejno vpliva na naše telo, hkrati pa nas za razliko od sladkanih pijač dejansko odžeja. Lahko pijemo tudi nesladkan čaj in si privoščimo skodelico ali dve nesladkane kave.

Ne spreglejte