Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2015,
16.57

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Uroš Ahčan plastična kirurgija

Torek, 18. 8. 2015, 16.57

7 let, 11 mesecev

Ob robu Sarajevskega filmskega festivala tudi predstavitev knjige slovenskega plastičnega kirurga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski plastični kirurg je v Sarajevu predstavil svojo novo knjigo, v kateri poljudno predstavlja tematiko, s katero se srečuje vsaka osma ženska na zahodu.

Ob robu Sarajevskega filmskega festivala, v prostorih Bošnjaškega inštituta v Sarajevu, se je zbralo veliko število zdravnikov, pacientov in članov društva Renesansa, ter drugih. Razlog? Predstavitev knjige slovenskega plastičnega kirurga Uroša Ahčana Rak Dojke in sodobni načini rekonstrukcije - ostati srečna kljub življenjskemu viharju, ki je izšla v bosanskem jeziku.

Knjiga na razumljiv način predstavlja tematiko, s katero se srečuje vsaka osma ženska v razvitem svetu. Namenjena je tako strokovni javnosti kot tudi ženskam in vsem drugim, ki želijo izvedeti več o možnostih, ki jih sodobna medicina omogoča, ko gre za rak dojke.

Knjižno delo prinaša več kot 400 fotografij, poglavje s stvarnimi primeri rekonstrukcij ter osebne izpovedi bolnic, ki so premagale to težko bolezen. Delo v bosanskem jeziku predstavlja nadaljevanje prenašanja znanja, saj je knjiga poleg slovenske izdaje že doživela prevode v angleščino, poljščino, albanščino in hrvaščino.

Knjiga v pomoč pri odločanju o pomembnih zadevah "Knjiga bo pomagala bolnim ženskam pri odločanju o zelo pomembnih zadevah, premagovanju strahu v neznanem okolju, med neznanimi ljudmi, v bolnišnici in operacijski dvorani. Knjiga je namenjena tako pacientkam kot tudi zdravnikom in medicinskemu osebju, ki kot tim koristijo svoje znanje in predano delajo, pomagajo bolnim z rakom dojke. Knjiga je tudi namenjena vsem, ki ne živijo v virtualnem svetu in želijo izvedeti več o specifičnih zdravstvenih problemih v sodobni družbi in mogočih rešitvah," je v svojem nagovoru poudaril Uroš Ahčan, predstojnik Klinike za plastično, rekonstrukcijsko in estetsko kirurgijo UKC Ljubljana in svetovno priznan strokovnjak na področju plastične kirurgije, še posebej na področju rekonstrukcije dojk z mikrokirurškimi tehnikami. Svoje znanje po svetu prenaša s pisanjem, na predavanjih in strokovnih srečanjih v regiji in tujini.

Ne spreglejte