SiolNET. Trendi Zdravje
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob robu Sarajevskega filmskega festivala tudi predstavitev knjige slovenskega plastičnega kirurga

2

termometer

Slovenski plastični kirurg je v Sarajevu predstavil svojo novo knjigo, v kateri poljudno predstavlja tematiko, s katero se srečuje vsaka osma ženska na zahodu.

Ob robu Sarajevskega filmskega festivala, v prostorih Bošnjaškega inštituta v Sarajevu, se je zbralo veliko število zdravnikov, pacientov in članov društva Renesansa, ter drugih. Razlog? Predstavitev knjige slovenskega plastičnega kirurga Uroša Ahčana Rak Dojke in sodobni načini rekonstrukcije - ostati srečna kljub življenjskemu viharju, ki je izšla v bosanskem jeziku.

Knjiga na razumljiv način predstavlja tematiko, s katero se srečuje vsaka osma ženska v razvitem svetu. Namenjena je tako strokovni javnosti kot tudi ženskam in vsem drugim, ki želijo izvedeti več o možnostih, ki jih sodobna medicina omogoča, ko gre za rak dojke.

Knjižno delo prinaša več kot 400 fotografij, poglavje s stvarnimi primeri rekonstrukcij ter osebne izpovedi bolnic, ki so premagale to težko bolezen. Delo v bosanskem jeziku predstavlja nadaljevanje prenašanja znanja, saj je knjiga poleg slovenske izdaje že doživela prevode v angleščino, poljščino, albanščino in hrvaščino.

Knjiga v pomoč pri odločanju o pomembnih zadevah "Knjiga bo pomagala bolnim ženskam pri odločanju o zelo pomembnih zadevah, premagovanju strahu v neznanem okolju, med neznanimi ljudmi, v bolnišnici in operacijski dvorani. Knjiga je namenjena tako pacientkam kot tudi zdravnikom in medicinskemu osebju, ki kot tim koristijo svoje znanje in predano delajo, pomagajo bolnim z rakom dojke. Knjiga je tudi namenjena vsem, ki ne živijo v virtualnem svetu in želijo izvedeti več o specifičnih zdravstvenih problemih v sodobni družbi in mogočih rešitvah," je v svojem nagovoru poudaril Uroš Ahčan, predstojnik Klinike za plastično, rekonstrukcijsko in estetsko kirurgijo UKC Ljubljana in svetovno priznan strokovnjak na področju plastične kirurgije, še posebej na področju rekonstrukcije dojk z mikrokirurškimi tehnikami. Svoje znanje po svetu prenaša s pisanjem, na predavanjih in strokovnih srečanjih v regiji in tujini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin