Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2013,
14.42

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

jesen make up mejkap

Sreda, 23. 10. 2013, 14.42

8 let, 3 mesece

Ličenje in nega kože po poletju zahtevata drugačen pristop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko se poletje poslavlja, nam jesen v naravo prinese barve, pri ličenju jih počasi umiri. Tudi nega kože se spremeni, saj nižje temperature in bolj suh zrak zahtevajo svoje.

Za nekaj časa pospravite poletne vriskajoče barve

Čeprav je narava jeseni pisana in osupljivo barvita, se barve jesenskega ličenja umirijo. Žive barve, posebej fluorescentne, se za nekaj časa umaknejo umirjenim, zamolklim, tudi temnim barvam. Morda je še najbolj žive barve rdeča barva rdečila za ustnice, ki je večna in se na letne čase ne ozira. Mat barve stopijo v ospredje in zamenjajo poletni blesk, svetleče pridejo bolj v poštev le decembra, ko je čas novoletnih zabav. Ko se narava umiri in pripravi na počitek, se tudi človek in njegovo počutje zlijeta s temi energijami. Ste opazile, da nam, čeprav nerade priznamo, nekako vseeno le prijajo temnejše barve tako ličil kot oblačil? Umiri se zunanji svet, umirimo se sami. Poslušajte svoje občutke in našle boste barve, v katerih se dobro počutite.

Odtenek kože se precej spreminja

Nasprotno pa velja za barvo pudra. Poletno zagorelost bolj ali manj zamenja naš najbolj naraven ten kože, ki je pri nekaterih izjemno svetel, pri drugih pa precej temen tudi v hladnejšem delu leta. Polt izgublja temen pigment, torej se bo treba barvi koži na obrazu prilagoditi. Ne moremo več uporabljati odtenka pudra, ki smo ga poleti. Vmesni prehod je kar težak, variacij odtenkov kože kar nekaj. Ni potrebe, da bi zapravile bogastvo za nekaj dragih stekleničk pudra.

Če imate vsaj malo občutka za barvo, si nabavite le dve barvi: takšno, kot jo uporabljate, ko ste najbolj rjave polti, in takšno, kot jo uporabljate pozimi, ko vaša koža ne sreča sonca prav pogosto. Recept? Na prste kanite nekaj kapljic obojega in ju zamešajte v odtenek, ki je ta hip najbolj podoben naravni barvi kože. Ko boste to početje obvladale, boste le še redko posegale le po enem odtenku pudra. Pa ne pozabite zabrisati robov, ko nanašamo puder na obraz!

Kaj pa nega?

Tudi nega kože se po poletju spremeni. Kolikor kož, toliko zgodb. Vsaka dama osnove obvlada, zato ne bomo predpisovali, kaj mora storiti, vendar pa je vse premalokrat omenjeno, da ima tudi koža svoje boljše in slabše dneve, zato se ne držite za vas najbolj "optimalne" nege kot pijanec plota.

Kadar boste več časa preživele v suhem prostoru, bo prav gotovo potrebovala več vlage kot običajno. In čeprav menite, da imate dovolj mastno kožo, da maščobe ne potrebujete, je treba kožo občasno vseeno malo bolj nahraniti, posebej ob mrzlih dneh, če jih preživite na prostem. Kot se usnjen čevelj hvaležno zmehča, ko mu privoščite mastno kremo, tako vam bo tudi koža hvaležna za negovalno "pregreho".

Ne spreglejte