Končno brez očal! Laserska operacija oči 20 odstotkov ceneje!

Se spopadate s poslabšanim vidom in bi se radi osvobodili očal? Vas očala ovirajo pri delu in leče motijo pri športu? Ali očala pogosto založite in pozabite, kam ste jih pospravili? Ste se naveličali vsakodnevne menjave leč? Si želite bolj svoboden pogled na svet tako kot takrat, ko težave z vidom še niso bile del vašega vsakdana?

Oglasno sporočilo

doktor1a

Zdaj je to uresničljivo. S sodobno in napredno tehnologijo je laserska operacija odprave dioptrije mogoča in dostopna vsem, ki si tega želijo. Če ste na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilo, boste tu našli dodatne informacije o laserski operaciji oči. V prispevku navajamo osnovna dejstva o laserski operaciji korekcije vida in odgovarjamo na vprašanja, ki ste si jih verjetno ob tem zastavili.

Želite pridobiti BON v višini 100 evrov in dodatni 20-odstotni popust za lasersko operacijo oči?

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov v 14 očesnih klinikah v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini in Srbiji ter tako razpolaga s preverjenimi podatki o zadovoljstvu pacientov, ki so operacijo že opravili. Pri njih lahko naredite tudi cenovno primerjavo med operacijami. Če vnesete svoje podatke v obrazec TUKAJ, prejmete 14 neobvezujočih ponudb ter si zagotovite še BON s 100 evri in dodatni 20-odstotni popust za lasersko odpravo očesne dioptrije v eni izmed 14 očesnih klinik.

Kaj je laserska operacija oči?

Laserska operacija oči je kirurški postopek, ki s pomočjo hladnega žarka svetlobe nežno preoblikuje vašo roženico (vrhnji pokrov očesa) in tako izboljša vid. S tem oko pravilno fokusira svetlobne žarke na mrežnico. Na voljo so različni sodobni pristopi za izboljšanje vida – od laserskega preoblikovanja očesne površine LASIK, PRK in Smile do kirurškega vstavljanja umetnih leč. Umetne leče, ki so kirurško vstavljene v oko, prav tako spremenijo tok svetlobnih žarkov in izostrijo vid. Zdaj je na voljo za PRK nadgrajena najnaprednejša metoda Palikaris, ki se je izkazala za najvarnejšo v svetovnem merilu in dobila prednost pred metodo LASIK. Zelo dobro deluje na očesno tkivo ter pušča debelejšo in bolj stabilno roženico brez kakršnekoli brazgotine. Z operacijo je mogoče odpraviti daljnovidnost, kratkovidnost in astigmatizem. Tehnologijo za lasersko korekcijo vida je odobrila tudi Nasa za astronavte.

Ali je operacija varna? Kakšna so tveganja?

Gre za varno operacijo, pri kateri je laserski žarek med posegom računalniško nadzorovan in se lahko kadarkoli izklopi. Med posegom se ne dotakne notranjosti očesa, torej mrežnice in vidnega živca, vendar korigira roženico – povrhnjico, s čimer se zmanjšuje možnost tveganja večjih zapletov. Študije kažejo, da je tveganje za okvare zelo majhno oz. zanemarljivo. Najpogostejši zaplet po operaciji so suhe oči, kar blažimo s kapljicami. Na splošno so rezultati odlični, o čemer pričajo zgodbe številnih zadovoljnih uporabnikov, ki jim je operacija pomagala do odličnega vida. Postopek na posameznem očesu traja le 20 sekund in je neboleč, naslednji dan že lahko opavljate vsakdanje obveznosti. Celoten postopek skupaj s pripravo na operacijo traja pol ure.

Je operacija res neboleča? Koliko časa traja?

Operacija laserske odprave dioptrije je stoodstotno neboleč poseg. Sama operacija traja nekaj sekund, s pripravo nastavitev laserja in namestitvijo pacienta pa do 15 minut. Najpomembnejši je dober pregled, ta pa v profesionalnih očesnih klinikah traja tudi do dve uri, saj pacientu izmerijo debelino, zakrivljenost, elevacijo in splošno kvaliteto roženice, širino zenice, kvaliteto solznega filma (solzavost), gostoto očesne leče, ugotavljajo skrivno dioptrijo itd.

Primerjajte cene in preverite zadovoljstvo pacientov, ki so takšno operacijo že opravili

Kliknite TUKAJ ter si zagotovite 14 neobvezujočih ponudb različnih izvajalcev za primerjavo cene in statističnih podatkov o zadovoljstvu pacientov, ki so lasersko operacijo oči že opravili.

Ali sem primeren kandidat za operacijo?

Pri odločitvi vam bo pomagal okulist. Na splošno velja, da morate imeti zdrave oči. Ne smete imeti glavkoma, infekcije, katarakte, močno suhih oči ali kakršnegakoli drugega stanja, ki lahko negativno vpliva na celjenje po operaciji. Operacija je primerna za vse, ki so stari vsaj 20 let in imajo stalno dioptrijo vsaj eno leto pred operacijo. Priporočljivo je, da se vaša dioptrija giba med -10 in +5. Pri ljudeh, ki so močno kratkovidni ali močno daljnovidni, operacije ne izvajajo. Vendar to ni omejitev, saj je v tem primeru mogoča refraktivna menjava leč, pri kateri z umetno lečo zamenjajo vašo naravno lečo. Operacija ni priporočljiva med nosečnostjo, saj hormonska raven vpliva na obliko oči, zato boste morali počakati, da se vaši hormoni povrnejo na normalno raven. Ne smete imeti degenerativne ali avtoimune bolezni, saj vplivata na proces celjenja. Če so ti pogoji izpolnjeni, vas bo specialist poslal na podroben pregled oči in očesnega ozadja, kjer bo podana dokončna ocena, ali je operacija primerna za vas ali ne.

Ali je operacija boleča?

Med posegom bolečine ne boste čutili, saj boste dobili anestetične očesne kapljice. Po potrebi vam bo kirurg predpisal protibolečinska zdravila. Veliko pacientov, ki so opravili postopek LASIK, priča o blagem nelagodju kakšen dan ali dva po operaciji, nato se stanje umiri.

Kako izbrati pravega strokovnjaka? Koliko stane laserska operacija oči? Na trgu je veliko ponudnikov, kako naj izberem pravega? Ne nazadnje gre za moje oči, ki so le ene.

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov. Spremlja ponudnike zdravstvenih, zobozdravstvenih in estetskih storitev ter vam pomaga pri izbiri ustreznega zdravnika in zdravstvene ustanove. Informacije pridobiva na podlagi temeljitih raziskav in statističnih podatkov o zadovoljstvu pacientov, ki so poseg že opravili. Vsakega pacienta, ki izpolni anketo o zadovoljstvu, nagradijo z bonom v višini 100 evrov.

Mogoče so tudi do 3,3-kratne razlike med operacijami

Ugotovili so tudi, da se cene ponudnikov med seboj zelo razlikujejo. Mogoče so tudi do 3,3-kratne razlike v ceni med najcenejšo in najdražjo operacijo. Ni nujno, da je najdražja operacija tudi najboljša, zato predlagajo individualni posvet z Doktor 1A in kasneje s skrbno izbranim zdravnikom, ki bo najbolje vedel, kakšne vrste operacija je za vas najprimernejša.

Preden se odločite za poseg, je treba najti kakovostnega strokovnjaka in primerjati cene.

Ponudbe so neobvezujoče!

Želite pridobiti bon v višini 100 evrov in dodatni 20-odstotni popust za lasersko operacijo oči?

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov v 14 očesnih klinikah v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini in Srbiji ter tako razpolaga s preverjenimi podatki o zadovoljstvu pacientov, ki so operacijo že opravili. Pri njih lahko naredite tudi cenovno primerjavo med operacijami. Če vnesete svoje podatke v obrazec TUKAJ, prejmete 14 neobvezujočih ponudb ter si zagotovite še BON s 100 evri ter dodatni 20-odstotni popust za lasersko odpravo očesne dioptrije v eni izmed 14 očesnih klinik.

 

doktor1a  

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano