Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 8. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek kajenje

Ponedeljek, 7. 8. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

Kako sem v treh dneh nehal kaditi

Oglasno sporočilo
nil kajenje

Pozdrav vsem! Ime mi je Tine in z vsemi bi rad delil svojo zmago v odvajanju od kajenja.

Verjamem, da številni iščete to, kar sem pred meseci iskal sam. Radi bi nehali, ne veste pa, kako to narediti ...

V večini primerov niste vi krivi, da še naprej kadite. Vse vam bom podrobno objasnil v nadaljevanju.

Zakaj ne morete nehati kaditi z uvedbo obstoječih rešitev?

nil kajenje | Foto: Na internetu se lahko najde veliko načinov za odvajanje od kajenja. Naredil sem seznam in šel po vrsti. Tako sem poskusil vse elektronske cigarete, tablete, hipnozo, knjige in podobno ... Nič od tega nima smisla. Ne pomaga. Neuporabno.

Ampak nisem se vdal. Mislil sem, da morda določen proizvajalec nima dovolj dobrih elektronskih cigaret ali pa, da tablete niso dovolj močne za nepopravljivega kadilca.

Najpomembneje pri tem je, da ne obupate! Odločili ste se in zdaj je čas, da vztrajate pri odločitvi! Jaz sem dokaz, da bo nekaj zagotovo delovalo. In to tisočkrat bolje od vsega, kar sem poskusil prej!

Nadomestne terapije – da ali ne?

nil smoke | Foto: Zame so bile vse preizkušene možnosti le razočaranje in številnim od vas bom olajšal pot do opustitve kajenja. Ni vam treba izgubljati časa s preizkušanjem. Mene je preizkušanje drago stalo, zato sem se odločil, da delim svoje izkušnje in pomagam še komu drugemu.

To, kar me je najbolj razočaralo, so elektronske cigarete. Z elektronskimi cigaretami smo na istem kot pri cigaretah – še naprej vdihujemo nikotin, ki zadovoljuje naše potrebe! To pomeni, da se v nobenem primeru ne moremo znebiti odvisnosti, saj vsak dan svojemu telesu dajemo določeno dozo nikotina. Številne raziskave so tudi dokazale, da elektronske cigarete vsebujejo znatne količine kancerogenih snovi. Zato jih nikakor ne bi smeli prikazovati kot zdravo alternativo kajenju običajnih cigaret ...

nil kajenje | Foto: Zakaj nikotinski žvečilni gumiji in obliži niso učinkoviti?

Nikotinski žvečilni gumiji med žvečenjem sproščajo določen odmerek nikotina. Res je, da je ta precej manjši kot pa pri kajenju, ampak vseeno je to nikotin.

Zmanjšati nikotin ali pa se mu popolnoma odreči nikakor ni isto, zato menim, da je to le metoda, s katero slepimo sami sebe. Tu pa so še številni stranski učinki, ki jih povzročajo žvečilni gumiji.

Ne smemo jih uporabljati dlje kot tri mesece in tega se morate držati. Najpogosteje se po končanem tretmaju znova poseže po cigareti, saj telo zahteva svoj odmerek nikotina. Ta na videz benigen način odvajanja od kajenja pogosto povzroči številne stranske učinke, ki se izrazijo v obliki slabosti, glavobola, vnetja dlesni, obstajajo pa tudi primeri, kjer so bili vzrok raka ustne votline!

nil kajenje | Foto: Ali so nikotinski obliži manj škodljivi?

Nikotinski obliži šele tri ure po namestitvi na kožo sprostijo nikotin v telo in začnejo delovati. Dajejo vam količino nikotina, ki bi jo sicer vdihnili, če bi prižgali cigareto. Za kaj torej gre? Za metodo, ki nas ne odvadi od nikotina, ampak nas le ohranja odvisne. Zato se niti ti obliži ne smejo uporabljati dlje kot tri mesece.

Seznam stranskih učinkov, ki jih obliži povzročajo, je precej dolg, popolnoma dovolj pa je omeniti le to, da lahko ravno tako povzročijo raka ...

Da povzamemo. Elektronske cigarete, nikotinski žvečilci in nikotinski obliži so nadomestne terapije z nikotinom. Z njimi morda v roke ne primete cigarete, a se ravno tako ne odvadite kajenja, saj vam vsakodnevno dajejo odmerek nikotina. Ne bodo vas rešili odvisnosti, tako da vam svetujem, da zanje ne tratite časa in denarja.

nil kajenje | Foto: Kaj pa zdravila? Ta bi morala delovati ...

Gre v glavnem za antidepresive, ki jih začnemo uporabljati, dokler še kadimo. Njihov namen je olajšati odvajanje težkim odvisnikom in jih je treba uporabljati pod nadzorom zdravnika, zdravila pa se lahko dobijo izključno na recept. Gre za dolgotrajen in drag proces, ki s sabo prinaša številne stranske učinke: nespečnost, vrtoglavico, suha usta ...

Se vam tablete še naprej zdijo dobra rešitev?

Jaz sem nehal kaditi brez nadomestnih terapij, tablet ali katerekoli druge metode, ki ima stranske učinke.

Našel sem rešitev!

Po nekaj neuspelih poskusih odvajanja, sem se hitro vrnil k stari prijateljici cigareti. Potem pa sem naletel na blog fanta, ki je nehal kaditi ob magnetih Nil Smoke. Poglobil sem se v zadevo in izvedel, da so ti magneti pozlačeni in delujejo na posebno točko na ušesu, ki uravnava željo po kajenju. Podobno kot pri akupunkturi, ampak brez igel.

Magneta namestite na sprednjo in zadnjo stran uhlja, nosite ju en dan in želja po kajenju popolnoma izgine! Takoj!

nil kajenje | Foto: Ne gre za psihološki trik, to so pravi učinki na občutljive točke uhlja. Sam sem nosil te magnete samo dva dni in čutil, da so se mi cigarete resnično priskutile. Občutil sem fizično nelagodje. To je neverjetno! Minil je mesec in pol, odkar sem uporabljal te magnete, želje po kajenju pa še vedno nimam.

Neizmerno zadovoljen sem. Hvaležen sem tej stvarci, saj sem se končno rešil večnega smradu v stanovanju, zadaha iz ust, rumenih prstov in zob.

Originalni magneti Nil Smoke so na voljo le na strani uradnega zastopnika. Cena je zelo ugodna in je enaka ceni 10 paketov cigaret, ki jih pokadite na teden. In še najpomembnejša primerjava za vas: teden kajenja ali zdravje do konca življenja? Mislim, da je odgovor na dlani.

Zdaj pa še ena dobra novica za bralce tega portala. Izkoristite posebno, časovno omejeno akcijo in naročite Nil Smoke SAMO DANES PO 50 % NIŽJI CENI!

Zakaj bi trpeli krize in nevroze, ko pa lahko nehate kaditi na preprost in 100-odstotno naraven način!

Izkoristite edinstveno priložnost: samo za bralce tega članka smo pripravili kar 50 % popusta za revolucionarni Nil Smoke! Prihranite polovico vrednosti teh neverjetno učinkovitih magnetov. Namesto za 99,94 evra jih zdaj lahko dobite samo za 49,97 evra TUKAJ. >>

OPOZORILO: Pohitite, saj je količina magnetov Nil Smoke s popustom omejena.

 

 

Ne spreglejte