Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2015,
14.11

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

advertorial razstrupljanje Mojca Mavec

Četrtek, 24. 9. 2015, 14.11

2 meseca, 2 tedna

Jesen je idealen čas za razstrupljanje telesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dolgem poletju, polnem zabave, piknikov in tudi alkohola, telesu privoščite naravno razstrupljanje in izboljšajte počutje.

Razstrupljanje naj postane vaša zdrava navada

Idealno bi bilo, če bi telesu večkrat letno privoščili razstrupljanje. Tako se pripravimo na nove začetke, obnovimo energijo in tudi izboljšamo videz. A na razstrupljanje ne bi smeli gledati zgolj kot nekaj kratkotrajnega. Če bo to namreč postalo vaša navada, boste tudi dolgoročno izboljšali svoje počutje.

Ali razmišljate o tem, da bi telesu privoščili razstrupljanje? Če ne veste točno, kako se ga lotiti, in niste prepričani, kakšne so sploh prednosti tega početja, si preberite nekaj razlogov, zakaj je razstrupljanje telesa dobro.

Zakaj se lotiti razstrupljanja?

Telo očistite strupov, ki ste jim izpostavljeni

Telo preprosto ne more normalno delovati, če je polno strupov iz okolja. Lahko nas mučijo glavoboli, imamo prebavne težave, težave s spancem in pomanjkanjem energije. Vse to vodi tudi v slabše mentalno počutje, lahko postanemo slabe volje, imamo slabši spomin in slabo sposobnost koncentracije.

Preprečite prehlade, boleče grlo in druge težave, značilne za prehod med letnimi časi Menjava letnega časa je za telo stresna, tudi če se morda tega ne zavedamo. Če imamo načet imunski sistem, pa lahko hitreje staknemo nadležen prehlad ali boleče grlo, morda celo tako nezaželeno angino. Redno razstrupljanje okrepi imunski sistem, ki nas bo branil pred temi nevšečnostmi. Izguba teže Bi želeli izgubiti kakšen kilogram? Razstrupljanje vas bo podprlo tudi pri tem. Toksini namreč vplivajo na naravno sposobnost telesa, da kuri maščobe, kar pa vodi v pridobivanje na teži.

Bolj mladostna in sijoča koža

Strupi iz okolja in prosti radikali vplivajo na našo kožo in so krivi za prehitro staranje. Razstrupljanje telesu pomaga, da bolje absorbira snovi, kot so vitamini in minerali, kar pa občutno izboljša videz kože. Znebili se boste aken, okrepili lase in nohte ter dobili naraven in svež videz kože.

Boljše splošno počutje in več energije

Po razstrupljanju bo vaše mentalno in telesno počutje veliko boljše. Ljudje po čiščenju telesa tudi bolje spijo, posledično pa potrebujejo manj spanca. Kar naenkrat boste imeli več energije za premagovanje vsakodnevnega stresa, posledično pa sprejemali tudi boljše odločitve in na stvari gledali bolj pozitivno. Ravnovesje v telesu

Prebavni, živčni in hormonski sistem so zgrajeni tako, da morajo delovati usklajeno, če želimo doseči optimalno dobro počutje. Če telo preobremenimo s toksini in nezdravo prehrano, ti sistemi preprosto ne morejo delovati tako dobro. Razstrupljanje bo telo očistilo strupov in ravnovesje teh sistemov bo tako spet vzpostavljeno.

Okrepite jetra, ki so t. i. ogledalo zdravja

Jetra imajo izredno pomembno vlogo pri razstrupljanju, ki pa je nujno zaradi številnih škodljivih snovi, ki smo jim izpostavljeni vsakodnevno. Če jih prepogosto obremenjujemo z zdravili, alkoholom, nezdravo hrano, kot je preveč mastna ali preveč slana hrana, smo v nevarnosti, da ne bodo več delovala pravilno.

Sodoben življenjski slog, v katerem se skoraj ne moremo izogniti onesnaževanju, stresu, nekakovostni in hitri prehrani ter prepogosti uporabi zdravil, se žal pogosto odraža na jetrih, kar pa počasi načne naše počutje in kakovost bivanja.

Razstrupljanja se lotite s pomočjo naravnih izvlečkov

Poglejmo, kateri naravni izvlečki imajo ključno vlogo pri razstrupljanju jeter.

Kako se naravnega razstrupljanja loti Mojca Mavec?

Mojca Mavec je slovenska televizijska novinarka, ki jo vsi dobro poznamo. Njene potopise in dogodivščine spremljamo že kar nekaj časa in vedno nas navduši s svojim sproščenim in svežim videzom. Kako pa Mojca ohranja to pozitivno energijo kljub dinamičnemu in včasih tudi stresnemu življenju? Pravi, da si občasno privošči naravno prečiščevalno kuro.

"Česar ne dobim s hrano, skušam pridobiti z nadomestki. Običajna pojedina pred in po dolgih poteh je kurkuma – največkrat kar v tabletah, povsem naravna, ki je zdaj dosegljiva tudi pri nas. Sama jemljem kurkumo v kapsulah, saj so bolj priročne, poleg tega pa vsebujejo večji delež kurkumina, ki je glavna aktivna sestavina te rastline. To je moj antioksidant. In zagotovo tudi zvesta spremljevalka v tej jeseni," pravi Mojca, ki prisega na paket Detox.

Ne spreglejte