SiolNET. Trendi Zdravje
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izpoved mladega tetraplegika Gašperja Mlakarja: Še vedno imam ogromno ciljev #video

0,35

termometer

Julija 2017 se je za mladega Gašperja Mlakarja življenje v trenutku spremenilo. Pri komaj 17 letih je bil s svojim motorjem vpleten v hudo prometno nesrečo. Kljub hudim poškodbam in tednu dni v umetni komi je preživel, a je vse od takrat prikovan na voziček. A volje do življenja in novih ciljev mu ne manjka.

Številni bi potrebovali ogromno časa, da bi se sprijaznili z dejstvom, da so pristali na invalidskem vozičku. Sploh v tako mladih letih, ko je pred tabo še vse življenje. A Gašper Mlakar pravi, da je za to, da se je sprijaznil z nastalim položajem, potreboval le teden dni. Delčku izjave o trenutkih po tragični nesreči lahko prisluhnete spodaj. 

Gašper je bil v nesreči z motorjem udeležen julija 2017. Takrat mu je na poti na počitniško delo voznik kombija izsilil prednost. Gašper je končal pod vozilom in vse od takrat je tetraplegik. A iz mladega Dolenjca ne glede ne vse vejeta nalezljiva mera optimizma in volje do življenja.

Gašper Mlakar Foto: Planet TV

Gašper namreč ni obupal, temveč je cilje le malce prilagodil. Pravi, da si celo želi nekoč znova sesti na motor, a še prej ima v načrtu narediti izpit za avto, da bo postal še bolj samostojen.

O tem, kako ponesrečenim motoristom pomagajo v Zavodu belih angelov, sta v oddaji Danes na Planetu pojasnila gosta Vili Gorec in Andreja Hautman. Video: Planet.


Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) : Ne prehitevajte življenja! Motorist za vedno. Avtomoto Motoristi, ne podcenjujte voznih razmer in ne precenjujte svojih sposobnosti!

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 44
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin