Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 1. 2015,
12.41

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nespečnost hotel

Ponedeljek, 12. 1. 2015, 12.41

5 let, 2 meseca

Hotel, v katerem zdravijo nespečnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sproščujoče okolje, udobje, luksuz in ciljane terapije, usmerjene k zdravljenju nespečnosti, to je recept angleškega hotela, ki se posveča težavam s spanjem.

Na jugu Anglije so v hotelu Sleep Retreat, ki so ga odprli pred kratkim, udobju postelj posvetili posebno pozornost. To pa zato, ker ne gre za navaden hotel, temveč center, posvečen zdravljenju nespečnosti. Težavam tamkajšnjih gostov s spanjem se v podeželski vili iz 14. stoletja, umeščeni v zeleno in mirno okolje, s ciljanimi programi posvečajo različni strokovnjaki.

25 let kratkih noči Center za reševanje težav s spanjem, prvi tako ozko specializiran hotel v Angliji, je ustanovil angleški poslovnež Jonathan Grant, ker je sam dolga leta poznal noči, ko je, namesto da bi spal, gledal na uro. Na podlagi svoje 25-letne izkušnje je tako zasnoval center za odpravljanje težav s spanjem.

Zamislil si ga je kot kraj, kjer lahko gostje uživajo v miru, se tam resnično odpočijejo, ob tem pa so vključeni v intenzivne strokovno zasnovane terapije za lajšanje nespečnosti, ki temeljijo le na poučevanju o higieni spanja. Gre predvsem za individualne in skupinske psihološke terapije, na podlagi katerih je mogoče odkriti vzroke za nespečnost.

V sobah diši po sivki, po kavi nikjer V angleškem centru trdijo, da ponujajo najnovejše in učinkovitejše rešitve za nespečnost. K odkrivanju spalnih težav in njihovemu odpravljanju se usmerjajo predvsem s kognitivno vedenjsko terapijo, s katero je mogoče slediti verigi posledic in vzrokov med fizičnim in psihičnim počutjem osebe ter njenimi spalnimi navadami. Strokovnjaki angleškega centra so prepričani, da lahko tovrstna terapija pozdravi 74 odstotkov težav s spanjem.

Za vsakega izmed gostov tako na podlagi vzrokov za nespečnost pripravijo individualni program. Ob tem je v podeželski vili poskrbljeno tudi za intenziven program sproščanja, ob savni so na voljo tudi različne fizične aktivnost, posebna pozornost pa je posvečena tudi jedilniku brez sladkorja in kofeina.

Pa ne le to, v sobah niso le skrbno izbrani pripomočki za spanje, redno skrbijo tudi za njihovo nežno odišavljenje s sivko.

Luksuz spanja Za center Sleep Retreat poudarjajo, da ni bolnišnica ali medicinski center, temveč okolje, kjer si je mogoče odpočiti, narediti premor v siceršnjem ritmu življenja in se v hotelu s petimi zvezdicami posvetiti svojim spalnim vzorcem.

Ne spreglejte