SiolNET. Trendi Zdravje
3,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Država velikanov: tam živita tako najvišja ženska kot najvišji moški na svetu #video

3,48

termometer

najvišja ženska
Foto: Reuters

Z dvema metroma in 15 centimetri višine se je v Guinnessovo knjigo rekordov kot najvišja ženska na svetu vpisala 24-letna Turkinja in se tako pridružila sonarodnjaku, ki velja za najvišjega moškega na svetu.

V novi Guinnessovi knjigi rekordov je kot najvišja ženska na svetu v Guinnessovo knjigo rekordov vpisana 24-letna Turkinja Rumeysa Gelgi, ki je visoka dva metra in 15 centimetrov. To je njen drugi rekord, potem ko so jo pri 18 letih v Guinnessovo knjigo rekordov vpisali kot najvišjo najstnico na svetu.

Svoj rekordni naziv in prepoznavnost želi Rumeysa izkoristiti za to, da bi javnost ozavestila o Weaverjevem sindromu, redki genetski bolezni, s katero se je rodila in ki povzroča neobičajno hitro rast.

"Ljudem, ki se vizualno razlikujejo od drugih in so zaradi tega nesamozavestni, bi rada sporočila, da biti drugačen ni tako slabo, kot mislijo," je povedala za Reuters, "to ti lahko prinese tudi nepričakovan uspeh. Prepričana sem, da je mogoče drugačnost, ki se na prvi pogled zdi kot pomanjkljivost, spremeniti v prednost, če se potrudiš. Prav to sem storila tudi sama."

najvišja ženska Foto: Reuters

Mimogrede: v Turčiji živi tudi najvišji moški na svetu, dva metra in 51 centimetrov visoki Sultan Kösen:

Oglejte si še:

Stanislav Verstovšek Trendi V novi Guinnessovi knjigi rekordov kar osem dosežkov slovenskega kolesarja #video Samantha Ramsdell Trendi Pri Guinnesu potrdili: to je ženska z največjimi usti na svetu #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin