Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 5. 2015,
15.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hujšanje zdrava prehrana

Torek, 12. 5. 2015, 15.59

6 let, 6 mesecev

Dieta? Shujšajte s kruhom in torticami.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ne, to ni še eden izmed značilnih člankov o dietah, ki se pojavijo na spletu pred poletjem.

V njem ne boste prebrali, kako morate uživati sadje in zelenjavo, zmanjšati vnos maščob in sladkorja, pozabiti na sladice in niti pomisliti na kruh. Prebrali boste, kako lahko tako sendviče kot torte in palačinke spretno vključite v svoj shujševalni program in pri tem uspešno izgubljate odvečne kilograme.

Gašper Grom, diplomirani dietetik in osebni trener z več kot dvajsetletnimi izkušnjami, kot učinkovito metodo hujšanja, ki je poleg tega tudi zdrava, priporoča LCHF-prehrano, torej prehrano z malo ogljikovimi hidrati in veliko maščobami. Maščobam smo se zaradi zgrešenih prehranskih smernic dolga leta izogibali, pri dieti pa jih morda celo popolnoma izločili. Na srečo je danes jasno, da so maščobe nujen del zdrave prehrane in da so bolj kot maščobe pri dieti problematični ogljikovi hidrati. Gašper na vaša vprašanja odgovarja na Maxximum forumu, v članku Dietne sladice pa lahko pobrskate med recepti za jedi brez dodanega sladkorja.

Na srečo je danes na voljo veliko živil, zaradi katerih je naša dieta ne samo učinkovita, temveč tudi okusna. Ni se vam treba odpovedati kruhu, palačinkam, sladoledu, tortam in drugim sladicam, kajti te obroke je mogoče pripraviti tako, da ustrezajo načelom LCHF-prehrane. Seveda ne gre za običajni kruh in sladice z veliko ogljikovimi hidrati in sladkorja, temveč za jedi, v katerih sestavine, kot so moke iz žit in sladkor, zamenjate z bolj zdravimi alternativami. V vsakem primeru poskrbite za sestavo uravnoteženega dietnega jedilnika, pri čemer upoštevajte dejavnike uspešnega hujšanja, za pomoč pa preberite še nekaj nasvetov Gašperja Groma o tem, kako najhitreje shujšati.

Namesto sladkorja uporabljajte sladila Sukrin

Ste ob dieti prenehali uživati sladkor? Potem preizkusite naravna sladila brez kalorij Sukrin, s pomočjo katerih si lahko pričarate odlične sladice brez sladkorja. Če ste navajeni sladkati kavo, čaje ter sadne in mlečne napitke, preizkusite sladila Sukrin, ki so po okusu in teksturi izrazito podobna sladkorju, pridobljena pa so iz glukoze z naravnim procesom fermentacije. Sladila Sukrin so odlična tudi za peko, izdelavo domače čokolade in drugih sladic. Uporabljamo jih na enak način kot sladkor, obstojna so pri peki ter primerna tudi za diabetike, saj ne vplivajo na dvig krvnega sladkorja in inzulina, ter za posameznike, ki se bojujejo s kandido. Preverite zdrave recepte na Maxximum forumu.

Namesto kruha si specite kruh z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov Sukrin

Se na dieti izogibate kruhu in vam ustreza prehrana z malo ogljikovimi hidrati? Sukrin Bread Mix so mešanice za pripravo kruha brez glutena. Kruh Sukrin ima minimalno vsebnost ogljikovih hidratov (le gram ali dva na rezino) ter je brez pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje. Kruh je zelo preprost za pripravo, vsebino vrečke zgolj stresete v posodo, dodate vodo, testo nadevate v pekač ali oblikujete hlebček in spečete. S kruhom Sukrin lahko v vseh primerih zamenjate običajni kruh, pripravite sendviče, naredite testo za pico ali tortilje.

Namesto sladic si pripravite Maxx Dessert

Beljakovinsko dopolnilo obroka Maxx Dessert uporablja veliko posameznikov na dieti. Vsebuje mlečne beljakovine, ki se ob pripravi zgostijo v okusno beljakovinsko kremo z nizkim deležem ogljikovih hidratov in maščob. En odmerek ima okoli 110 kalorij, za pripravo zares odličnih sladkih obrokov pa mu lahko dodate kakav, mlete oreške, arašidovo maslo, sveže ali suho sadje in podobno. Če iščete popoln nizkoenergijski nadomestek redilnih slaščic ali malico, boste navdušeni. Na voljo je z okusom čokolade, panakote, malinovega jogurta, mangovega sorbeta in lešnikovega sladoleda.

Namesto klasičnega biskvita specite biskvit Sukrin z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

Osnovni sestavini biskvita sta poleg jajc še moka in sladkor. Če ste ju pri dieti izločili, ste morda slabe volje, ker to pomeni konec uživanja v torticah. A s pomočjo mešanice za pripravo biskvita Sukrin Cake Mix peka tort ni več težava, saj ta ne vsebuje moke in dodanega sladkorja ter je brez glutena. Torte z biskvitom Sukrin so odličnega okusa, tako rekoč je nemogoče ugotoviti, da ne vsebujejo moke in sladkorja. Iz mase lahko spečete tudi mafine ali mini biskvitne tortice.

Pripravite si proteinski sladoled brez dodanega sladkorja

Prihajajo topli dnevi in sladoledu se marsikdo težko upre. S pomočjo mešanice za pripravo sladoleda Ice Cream Mix si lahko pripravite odlično zamrznjeno sladico kar doma. En odmerek mešanice premešate z mlekom in zamrznete. Tako pripravljen sladoled vsebuje veliko kakovostnih sirotkinih beljakovin in zelo malo sladkorja. Na voljo je z okusom jagode.

Specite si okusne palačinke z malo ogljikovimi hidrati

Navadne palačinke vsebujejo moko in zaradi tega veliko ogljikovih hidratov, s pomočjo mešanice za pripravo palačink Pancake Mix pa si lahko spečete zares dobre palačinke z visoko vsebnostjo beljakovin in malo ogljikovimi hidrati. Priprava je preprosta, en odmerek mešanice preprosto premešate z vodo in v segreti ponvi spečete dve palačinki. Premažete jih lahko z naravnim arašidovim ali mandljevim maslom, ki ste mu dodali malo naravnega sladila brez kalorij Sukrin.

Obiščite Facebookovo stran Fit kuhinja za ideje za zdrave obroke

Vas zanimajo zdravi recepti, prehranske novičke in nasveti o hujšanju? Vam je blizu tako imenovana prehrana low-carb in se ne bojite maščob? Potem na Facebooku poiščite stran Fit kuhinja in se pridružite več kot 13 tisoč všečkarjem, ki dnevno spremljajo slastne recepte, nasvete za zdravo pripravo hrane, fotografije zanimivih živil s trgovinskih polic in še kaj.

Vsi izdelki so na voljo v trgovinah Maxximum Shop po Sloveniji in v spletni trgovini.

Ne spreglejte