Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2022,
9.23

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Zavarovalnica Triglav

Natisni članek

dopust potovanja zdravstveno zavarovanje bolezen Zavarovalnica Triglav advertorial

Ponedeljek, 22. 8. 2022, 9.23

2 meseca, 2 tedna

Kako ravnati, če na dopustu zbolite?

Vsebino omogoča Zavarovalnica Triglav

Pa vam je uspelo. Končno ste prispeli na svojo sanjsko dopustno destinacijo. Z vami so pripotovali vaši najbližji, s seboj pa ste vzeli vse, za kar menite, da boste potrebovali za oddih. Nenadoma občutite, da se je vaše počutje poslabšalo, začne vas mraziti, čeprav je vsem okoli vas vroče. Bolezen je na dopustu lahko sila neprijetna, a s pravim zavarovanjem boste lažje in z manj stroški prišli do ustrezne pomoči.

bolezen tujina dopust | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ko na dopustu zbolite

Vsakršna bolezen v tujini je še toliko bolj neprijetna kot doma, ker ste daleč od vsega poznanega, ki vam v bolezni sicer pomaga – od zdravnika do lekarne in zdravil. Zato bo lažje, če imate sklenjeno ustrezno turistično zavarovanje.

Zavarovanje potovanj v tujino pri Zavarovalnici Triglav vam lahko pomaga v marsikaterem neprijetnem položaju, v katerem se lahko znajdete v tujini – od bolezni, poškodbe, poškodovanja prtljage, nenamerne povzročitve nesreče ...

Kaj torej storiti, ko na dopustu zbolite?

Če imate sklenjeno Zavarovanju potovanj v tujino  pri Zavarovalnici Triglav v primeru bolezni ali poškodbe pokličite asistenčni center na telefonsko številko +386 2 222 28 64, ki zagotavlja 24-urno pomoč. Natančno opišite težavo, saj vam bodo na podlagi vašega opisa sodelavci asistenčnega centra svetovali, kaj storiti, ob tem pa po potrebi za vas uredili nujne postopke. Organizirali bodo zdravljenje, če bo potrebno pa bo zavarovanje v okviru zavarovalne vsote pokrilo stroške zdravljenja v bolnišnici. Prav tako bodo za vas organizirali prevoz do bolnišnice ali v domovino, stroške pa bo prav tako pokrilo zavarovanje.

bolezen tujina dopust | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ves pogovor bo potekal v slovenskem jeziku, zato ste lahko popolnoma brez skrbi, da česa ne bi razumeli. Na asistenčni center se obrnite čim prej oziroma najpozneje v 48 urah od nastanka bolezni.

Če asistenčne pomoči ne boste uporabili ter boste stroške zdravljenja poravnali sami, lahko povračilo stroškov uveljavljate tudi po vrnitvi v domovino v najbližji poslovalnici Zavarovalnice Triglav.

Predložiti morate zavarovalno polico, vso zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih morate zahtevati ob plačilu storitev.

Zavarovanje potovanj za tujino lahko le z nekaj kliki sklenete tudi po spletu Zavarovanje začne veljati šele naslednji dan po tem, ko ga sklenete, zato poskrbite, da boste premijo plačali še pred svojim načrtovanim odhodom.

Evropska kartica ne pokrije vseh stroškov

bolezen tujina dopust | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Prihod evropske zdravstvene kartice je resda prinesel številne prednosti, a zavedajte se, da z njo v tujini ne bodo pokrite vse zdravstvene storitve. Poleg držav članic Evropske unije evropska zdravstvena kartica sicer velja tudi še v nekaterih drugih državah, a vključuje le stroške nujne zdravstvene pomoči v zdravstvenih ustanovah, ki so del javne zdravstvene mreže. Ne krije pa stroškov nekaterih nujnih storitev, kot sta na primer:

  • prevoz poškodovanega iz tujine v Slovenijo in
  • prevoz s helikopterjem do bolnišnice.

Prav to pa so storitve, za katere se lahko zgodi, da jih boste potrebovali in bodo še kako obremenile vašo denarnico.

Tudi v turističnih ambulantah evropska zdravstvena kartica ne bo zadoščala

bolezen tujina dopust | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Številne turistične ambulante, ki jih med turistično sezono odprejo v bolj obiskanih turističnih krajih, žal pogosto ne spadajo v javno zdravstveno mrežo. Zato njihovih storitev evropska zdravstvena kartica ne bo pokrila, temveč boste zanje morali plačati sami.

Razen, če imate sklenjeno Zavarovanje potovanj v tujino. V tem primeru lahko stroške zdravljenja uveljavljate, ko se vrnete domov.

V katerih primerih velja Zavarovanje potovanj v tujino?

Zavarovanje za tujino je več kot le zdravstveno zavarovanje. Glede na to, za koliko časa in s kom potujete, lahko izberete paket z najboljšimi kritji za svoje potovanje. Pri Zavarovalnici Triglav vam bodo tako med drugim stali ob strani, če se vam poškoduje ali uniči prtljaga, če vam je ta ukradena ali pa izgubite osebne dokumente, pomagali vam bodo v primeru predčasnega vračanja domov, v primeru nenamernega poškodovanja tretje osebe ali stvari pa imate vključeno tudi zavarovanje odgovornosti.

prtljaga | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Zavarovanje velja povsod po svetu, razen na ozemlju Slovenije in države, kjer ima zavarovanec stalno ali začasno uradno bivališče.

Zavarovanje za tujino velja tudi za primer okužbe s koronavirusom

Zavarovanje potovanj v tujino vključuje naslednje stroške, ki so povezani s koronavirusom:

  • zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujini z asistenco krije stroške nujnega zdravljenja v tujini in stroške prevoza zavarovanca v domovino, tudi če zavarovanec v tujini zboli zaradi okužbe s koronavirusom;
  • zavarovanje stroškov bivanja bližnjih v primeru hospitalizacije zavarovanca v tujini krije stroške obiska zavarovanca v tujini (bivanje in prevoz) tudi, če zavarovanec v tujini zboli zaradi koronavirusa in je hospitaliziran.

Več o Zavarovanju potovanj v tujino preberite tukaj.

Ne spreglejte